Pereiti į pagrindinį turinį

Vyriausybė ginasi: valdininkų skaičius per metus mažėjo

2010-02-03 19:45
Vyriausybė ginasi: valdininkų skaičius per metus mažėjo
Vyriausybė ginasi: valdininkų skaičius per metus mažėjo / Redo Vilimo (BFL) nuotr.

Pelniusi verslininkų kritikos dėl per lėtai vykstančios kovos su biurokratija, Vyriausybė tikina, kad valstybės tarnautojų skaičius per metus sumažėjo keliais tūkstančiais.

Kaip teigiama Ministro pirmininko spaudos tarnybos išplatintame pranešime, nuo 2009 m. sausio 1 d. iki 2010 m. sausio 1 d. visose įstaigose, kurioms pareigybių skaičių nustato Vyriausybė, valstybės tarnautojų ir dirbančiųjų pagal darbo sutartis skaičius sumažėjo 3386 pareigybėmis iki 56767.

Kitų institucijų (Seimo, Respublikos Prezidento, savivaldybių tarybų ir kt.) reguliavimo srityje esančiose įstaigose užimtų pareigybių skaičius nuo 2009 m. sausio 1 d. iki 2010 m. sausio 1 d. sumažėjo 538 pareigybėmis (iš jų neliko 525 darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis ir 13 valstybės tarnautojų pareigybių).

Bendrai visose viešojo administravimo įstaigose 2010 m. sausio 1 d. buvo užimta 75241 pareigybė – 3924 pareigybėmis mažiau nei prieš metus.

Vakar vykusioje diskusijoje Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Bronislovas Lubys premjero Andriaus Kubiliaus vadovaujamos Vyriausybės pastangas kovojant su biurokratija įvertino dvejetu su pliusu. Verslininkas pasigenda greitų ir efektyvių sprendimų, o biurokratijos klausimus turinčiai spęsti Saulėlydžio komisijai trūksta galių, Vyriausybė kai kuriais savo sprendimais sukuria tik daugiau kliūčių verslui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų