Vyriausybėje kelią skinasi siūlymas įrengti kasos aparatus turgavietėse

Lietuvos Vyriausybė nusiteikusi artimiausiu metu priimti sprendimą dėl kasos aparatų įrengimo dengtose turgavietėse.

"Šiandien Vyriausybė patvirtino protokolinį sprendimą dėl kasos aparatų įrengimo dengtose prekyvietėse tiems, kas prekiauja maisto produktais. Finansų ministerijai pavesta iki sausio 7 dienos parengti reikalingus teisės aktus", - pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė premjeras Andrius Kubilius.

Jis teigė Vyriausybės pasitarime iš Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos pirmininkės Zitos Sorokienės neišgirdęs argumentų, kodėl nereikėtų įrengti kasos aparatų.

"Diskusijos metu, drįsčiau pasakyti, argumentų, kodėl kasos aparatų nereiktų įvesti prekybai maisto produktais, mes taip ir neišgirdome" - sakė premjeras.

Tuo tarpu Z.Sorokienė žurnalistams pirmadienį tvirtino, kad Vyriausybės ketinimai nuo kitų metų vasario pradžios įrengti kasos aparatus dengtose turgavietėse apsunkins smulkiojo verslo sąlygas ir gali sužlugdyti turgavietes.

Siūloma, kad kasos aparatai prekyvietėse būtų pradėti įdiegti nuo kitų metų vasario mėnesio. Vyriausybė skaičiuoja, jog kompensuoti kasos aparatų įsigijimui prireiks maždaug 3 mln. litų, tačiau iš prekyviečių tikimasi papildomai į valstybės biudžetą surinkti apie 50-100 mln. litų, kurie, kaip manoma, šiuo metu neapskaitomi.

Kasos aparatai bus privalomi prekiaujantiems maisto produktais dengtose turgavietėse - jiems įrengti bus suteiktas trijų mėnesių pereinamasis laikotarpis.

Galutinį nutarimą dėl kasos aparatų Vyriausybė ketina priimti sausį, o juos siūloma įvesti nuo 2011 metų vasario 1 dienos, iš pradžių kompensuojant 100 proc., o vėliau - 80-50 proc. jų kainos.

Lietuvoje šiuo metu yra 108 turgavietės, turinčios dengtus paviljonus.


Šiame straipsnyje: turguskasos aparatai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Visas kubilinių ir Adamkaus valdymas buvo paremtas fariziejiškomis moralės vertybėmis, reikalavimais, taikomais viešumoje kitiems žmonėms, bet ne sau privačiai. Argi taip reikėtų valdyti šalį, kaip tai darė šie valdantieji? Jie siekė Lietuvos: Be rusų dujų, kiek tai bekainuotų, nes naivi tariamos energetinės nepriklausomybės poza jiems buvo svarbesnė už žmonių vargus. Be universitetų, kad gabiems ir darbštiems nebūtų geriau, perdėtai išaukštinant lygybės principą ir paliekant visą Lietuvą be savų specialistų. Be medicinos, kad neterštume baltų lietuviškų rankų saldainių dėžutėmis. Be vidurinių mokyklų, kad turėtume daugiau plaunančių mūsų tualetus už centus, nes žmonės, kurie neturi daug pinigų, neva tai užsitarnavo Dievo bausmę dar žemėje už nesugebėjimą taip vogti ir meluoti, kaip tai daro postsovietiniai turtuoliai. Be turgelių, kad mūsų senoviniai miestai ir miesteliai suirtų, nes tie turgeliai retkarčiais gal parduoda pigesnės lenkiškos mėsos badaujantiems miestiečiams.

Labai gerai

Labai gerai portretas
Užtenka lenkus remti.Juk visi turgūs prikimšti lenkiškos produkcijos

kn

kn portretas
ir kuom greiciau -reik tuos spekuliantus sutvarkyt
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių