Pereiti į pagrindinį turinį

Kaip Lietuvos fubolininkams sekasi užsienio klubuose? (apžvalga)

2013-03-12 19:06
Kaip Lietuvos fubolininkams sekasi užsienio klubuose? (apžvalga)
Kaip Lietuvos fubolininkams sekasi užsienio klubuose? (apžvalga) / LFF/Vytauto Januškos nuotr.

 

 

Savaitgalį visoje Europoje buvo žaidžiama nemažai futbolo rungtynių. Kelių užsienio klubų sudėtyse žaidė ir lietuviai, kuriems sekėsi skirtingai.

Lenkijos aukščiausioje lygoje antrą įvartį iš eilės įmušė lietuvis Mindaugas Panka. Jo įvarčio dėka Chožuvo „Ruch“ sužaidė taikiai 1-1 su Vroclavo „Šlask“ ekipa.

Svečiai iš Vroclavo pirmavo nuo 7 minutės kai įvartį pelnė Przemyslawas Kazmierczakas, tačiau „Ruch“ komandos kailį išgelbėjo M.Panka. Lietuvis į aikštę išėjo po keitimo, 83 minutę, o išlyginamąjį įvartį jis pelnė trečią pridėto laiko minutę.

Po šių lygiųjų „Ruch“ turi 19 taškų ir užima 14 vietą, o „Šlask“ su 31 tašku rikuojasi penktoje pozicijoje.

Varšuvos „Polonia“ klubas šeštadienį žaidė su Krokuvos „Wisla“ klubu. „Polonia“ šiam mačui lietuvio Vytauto Lukšos neregistravo ir pralaimėjo rungtynes rezultatu 1-2. Nepaisant šio pralaimėjimo, „Polonia“ su 32 taškais liko trečioje vietoje, o „Wisla“ su 23 taškais pakilo į 9 vietą.

Emilijus Zubas | fkekranas.lt nuotr.

Šeštadienį savo vartus ir toliau puikiai gynė Belchatuvo GKS vartininkas Emilijus Zubas. Lietuvis ir vėl nepraleido įvarčių, tačiau jo klubo puolėjai taip pat nesugebėjo pasižymėti ir rungtynės su „Widzew“ ekipa baigėsi 0-0. Po šių lygiųjų GKS Lenkijos pirmenybėse toliau užima paskutinę, 16 vietą ir savo sąskaitoje turi 9 taškus.

Tadas Kijanskas | AFP/Scanpix nuotr.

Pirmadienį Lenkijoje pralaimėjimą patyrė Tado Kijansko atstovaujamas Kelcų „Korona“ klubas, kuris svečiuose 2-3 nusileido Gdansko „Lechia“ klubui.

T.Kijanskas žaidė visą susitikimą, tačiau „Korona“ jau nuo 15 minutės žaidė dešimtyje, nes dvi geltonas korteles susirinko Kamilas Kuzera. Kiekybinis deficitas ir lėmė „Korona“ pralaimėjimą. T.Kijansko atsovaujama ekipa turi 20 taškų ir užima 13 vietą.

„Gaziantepspor“ startinė sudėtis su dviem lietuviais | gaziantepspor.org.tr nuotr.

 

Šeštadienį Turkijoje dviejų lietuvių atstovaujamas „Gaziantepspor“ klubas iškovojo tašką. „Gaziantepspor“ namuose 2-2 sužaidė su „Akhisar Belediyespor“ klubu.

Šeimininkų gretose visas rungtynes žaidė vartininkas Žydrūnas Karčemarskas ir puolėjas Darvydas Šernas. Įvarčius „Gaziantepspor“ klube įmušė Abduou Razakas Traore (79 min.) ir Wiltonas Figueiredo (81 min.). Svečių gretose pasižymėjo Theofanisas Gekas (9 min.) ir Bruno Mezenga (52 min.).

Po šių lygiųjų „Gaziantepspor“ su 29 taškais užima 16 vietą, o „Akhisar Belediyespor“ su 23 taškais rikiuojasi laipteliu žemiau.


Šeštadienį Rusijoje susitiko dviejų lietuvių klubai – Vladikaukazo „Alania“ ir „Rostov“ klubai. Šis susitikimas baigėsi be įvarčių 0-0.

Šeimininkų „Alania“ gretose visas rungtynes žaidė saugas Deividas Šemberas, o „Rostov“ klube žaidžiantis Edgaras Česnauskis rungtynėms registruotas nebuvo.

Po šių lygiųjų „Alania“ klubas su 12 taškų nukrito į paskutinę, 16 vietą. Tuo metu „Rostov“ yra surinkę 21 tašką ir užima 11 vietą.


Sekmadienį pergalę rezultatu 1-0 šventė Kazanės „Rubin“ klubas, kuris įveikė šalies čempionus Sankt Peterburgo „Zenit“ komandą. Pergalingą įvartį 30 minutė pelnė puolėjas Salomonas Rondonas. Nugalėtojų gretose vartininkas Giedrius Arlauskis liko ant atsarginių suolelio. Po šios pergalės „Rubin“ su 34 taškais pakilo į 6 vietą.


Estijoje Algimano Briaunio treniruojamas Silamejės „Kalev“ klubas namuose 3-0 įveikė „Infonet“ ekipą. Du įvarčius „Kalev“ klube pelnė Nikolai Masitsevas, o vieną pridėjo Kassimas Aidara.

„Kalev“ klube visas rungtynes žaidė gynėjas Mindaugas Bagužis bei saugas Marius Činikas. Po šios pergalės „Kalev“ su 6 taškais užima antrą vietą ir tik dėl prastesnio įvarčių santykio nusileidžia Talino „Flora“ klubui.


Vengrijoje ir toliau puikiai sekasi Dėro ETO klubui su Linu Pilibaičiu. Šeštadienį ETO namuose 2-1 įveikė „Siofok“ klubą, o abu įvarčius nugalėtojams pelnė Nikola Trajkovičius. Linas Pilibaitis šiose rungtynėse liko ant atsarginių suoliuko.

Po šios pergalės ETO klubas turi 44 taškus ir toliau išlaiko 9 taškų pranašumą prieš artimiausias persekiotojas Budapešto MTK ekipą.


Sekmadienį Škotijoje vyko Edinburgo derbis. Visgi jis baigėsi be įvarčių ir „Hearts“ su „Hibernian“ pasidalino po tašką. „Hearts“ gretose dėl traumos nežaidė gynėjas Marius Žaliūkas, o Arvydas Novikovas rungtyniavo iki 56 minutės kai jį pakeitė Jamie Walkeris. Finansinių bėdų turintis „Hearts“ klubas su 34 taškais užima 10 vietą.


Sekmadienį pralaimėjimą patyrė Deivydo Matulevičiaus atstovaujamas Tirgu Žiu „Pandurii“ klubas, kuris svečiuose 0-1 pralaimėjo vartininko Tado Simaičio Galačio „Otelul“ ekipai.

D. Matulevičius žaidė visą mačą, o T. Simaitis rungtynėms nebuvo registruotas. „Otelul“ gretose pergalingą įvartį iš vienuolikos metrų žymos 88 minutę pelnė Laurentiu Iorga. Po šio pralaimėjimo „Pandurii“ su 41 tašku užima trečią vietą, o „Otelul“ su 26 taškais pakilo į 11 vietą.

 


Pirmadienį Rumunijoje žaidė ir „Vaslui“ klubas, kuris 1-1 sužaidė su „Gloria Bistrita“ ekipa. Visgi šiame mače „Vaslui“ vartus gynė ne Vytautas Černiauskas, o Catalinas Stratonas. Po šių lygiųjų „Vaslui“ su 37 taškais nukrito į 6 vietą.

Pirmadienį Izraelio aukščiausioje lygoje pralaimėjimą patyrė Tel Avivo „Bnei Yehuda“ klubas su Kęstučiu Ivaškevičiumi, kuris svečiuose 1-2 nusileido „Ashdod“ klubui. K.Ivaškevičius žaidė nuo pat mačo pradžios, tačiau jau per pridėtą teisėjo laiką jis turėjo palikti aikštelę, nes gavo raudoną kortelę už smūgį varžovui. „Bnei Yehuda“ klubas po šios nesėkmės turi 38 taškus ir užima 5 vietą.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų