Ar gali saulės dėmės turėti įtakos rinkų aktyvumui?

Ar gali saulės dėmės turėti įtakos rinkų aktyvumui? Analitikas Charlesas Nenneris įsitikinęs, jog gali.

Kaip praneša technologijos.lt, jo manymu, jei suaktyvėja Saulės dėmės, tuomet rinkos kyla, jei intensyvumas sumažėja, rinkos krenta, nes Saulės dėmės turi įtakos žmonių nuotaikoms, aiškino Ch. Nenneris.

Tai, kad rinkas veikia žmonių nuotaikos, abejoti neverta. Šia kryptimi yra padaryta įvairių įdomių tyrimų. Štai pavyzdžiui, sekant portalo „Twitter“ vartotojų nuotaikas, pokyčius akcijų rinkose galima numatyti beveik prieš 6 dienas iki šių pokyčių. Kiek stipriai Saulės aktyvumas turi įtakos žmonių nuotaikoms?

„Ką Alanas Greenspanas (buvęs Federalinio rezervų banko pirmininkas) vadino energingumu yra tik faktas, kad šios saulės dėmės suaktyvėjo, - kalbėjo Ch. Nenneris. – Geriau panagrinėjus (saulės dėmių aktyvumas) yra labai dėsningas“.

Analitikas pridėjo, kad investuotojai gali pasitikrinti savo prognozes oficialiame NASA interneto puslapyje, rašo ekonomika.lt. Ch. Nenneris prognozuoja, kad iki 2013 metų rinkoje vyraus maišatis, kuri vėliau pavirs didele krize. Tikriausiai todėl, kad iki 2013 metų tikimasi sulaukti didžiausio Saulės aktyvumo padidėjimo, kuris vėliau vėl ims mažėti.

Aišku viena – prognozuoti rinkų su 100 proc. tikimybe kol kas nemoka niekas. Kartais atsiranda fenomenalių nutikimų, tačiau taip ir lieka neaišku, kaip šiems žmonėms tai pasisekė.

 


Šiame straipsnyje: saulėsaulės dėmės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių