Pereiti į pagrindinį turinį

Itin reta voverė albinosė išgelbėta nuo jos pilkųjų pusseserių

2011-09-26 19:25
Itin reta voverė albinosė išgelbėta nuo jos pilkųjų pusseserių
Itin reta voverė albinosė išgelbėta nuo jos pilkųjų pusseserių / F Stop Press nuotr.

Reta balta voverė, praminta Snieguole, turės visą likusį gyvenimą praleisti nelaisvėje, nes rizikuoja būti sudraskyta savo gentainių laisvėje.

Voverė buvo rasta nukraujavusi po to kai ją užpuolė dvi pilkosios voverės. Albinosė buvo nugabenta į gyvūnų globos centrą kur jai suteikta būtina medicininė pagalba. Po trijų dienų antibiotikų ir nuskausminamųjų vartojimo voverėlė jaučiasi pakankamai stipri. Snieguole ją praminė centro darbuotojai, dėl voverėlės pomėgio, kaip ir brolių Grimų pasakos herojė, ilgai spoksoti į veidrodį.

Egzistuoja tik viena tikimybė iš 100 tūkst., kad gims tokios spalvos voverė. Jei vienu metu gyvena apie 2,5 mln. pilkųjų voverių, tik 25 iš jų bus albinosės.

Altone (Hampšyro grafystė, Didžioji Britanija) įsikūrusio gyvūnų globos centro vyresnioji asistentė  Crag Hunter pasakojo: „Voverėlė buvo labai silpna, bet dabar jaučiasi kur kas geriau. Jos narvelyje pastatėme veidrodį, į kurį ji labai dažnai spokso. Turbūt klausia kaip pasakoje: “Kas pasaulyje gražiausia?"

Snieguolės nesiruošiama paleisti į laisvę, kadangi jai ten per daug pavojinga. „Albinosės paprastai turi prastenį regėjimą ir jas dažnai užpuola kitos voverės. Įrengsime jai namus savo centre“, - pasakojo C.Hunter.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų