Ekspertė atskleidė, ar vyras gali naudoti žmonos veido kremą

  • Teksto dydis:

Tokie ir panašūs klausimai pasiekia grožio specialistus vaistinėse arba elektroninėje vaistinėje internetu. Konsultantai pasakoja, kad daugiausia klausiama apie jau turimą kosmetiką, tik tuomet, kai išsiaiškinama, kokias papildomas savybes kosmetika galėtų suteikti, su klientais bendraujama ir apie galimus naujus pasirinkimus.

„Tikrai gali. Tegu tik vyras naudoja kremą. Jeigu moteris naudoja kokybišką kremą, jeigu jis neturi specifinio stipraus kvapo, jeigu odos tipas poroje sutampa, galite naudoti vieną ir tą patį kremą“, – sako kasdien internetu klientams patarimus dalijanti grožio ekspertė Valentina Rimkienė.

Jauni pirkėjai mieliau konsultuojasi internetu

„Eurovaistinė“ internete siūlo nemokamas konsultacijas pasirenkant kosmetikos produktus, grožio priemones ir vitaminus. Kiekvieną darbo dieną nuo 14 iki 18 val. internetu prisijungę klientai rašo savo pastebėjimus, siunčia nuotraukas, palyginimus ir kartu su konsultante ieško asmeninių grožio puoselėjimo sprendimų.

„Pastebėjome, kad jaunesnio amžiaus klientams reikia ne gyvo pokalbio, o susirašinėjimo su žmogumi, kuris žino daugiau nei socialiniuose tinkluose viešinami vaizdo siužetai. Tenka nuoširdžiai paaiškinti, kuo skiriasi tonikas nuo losjono, kodėl verta naudoti ne tik šampūną, bet ir kondicionierių, kaip pašalinti spuogus ar kodėl gali atsirasti pleiskanų.

Mano kolegos grožio specialistai vaistinėse tai daro gyvai, aš visa tai darau susirašinėdama“, – apie darbą internetinėje vaistinėje pasakoja specialistė, nuo 2015 m. pradėjusi ypač gilinti žinias apie odos priežiūros priemones, dermatologinę kosmetiką ir jų sudėtį, pastebėdama, kad konsultacijas apie vaistus užtikrina kiti kolegos.

Daugiausia klausimų – pirmadienį

Pasak specialistės, dažniausiai kreipiasi žmonės su klausimu, kokias priemones naudoti odos drėkinimui, odos valymui. Teiraujamasi, kaip nustatyti odos tipą. Gausu klausimų, ar šaltuoju metų laiku odą reikėtų prižiūrėti kitaip.

„Eurovaistinės“ nuotr.

„Dažnai susiduriu su stereotipu, kad žmonės šaltuoju metų laiku nori odą maitinančio, o ne drėkinančio kremo. Kai lauke šalta, kremas ar losjonas parenkamas pagal odos poreikius ir odą drėkinti ne tik galima, bet ir reikia, todėl, kad viduje oro temperatūra siekia daugiau nei dvidešimt laipsnių, o oras dažniausiai sausas. Tokiu atveju rekomenduoju drėkinantį kremą tepti ne vėliau nei pusvalandį prieš išėjimą į žvarbų orą“, – konsultuoja specialistė.

Moteris pasakoja, kad daugiausia klausimų internete atkeliauja pirmosiomis savaitės dienomis. Ypač pirmadienį. Vėliau, savaitei baigiantis jų gerokai mažiau.

„Dažniausiai užklausų sulaukiu pirmadienį, o į savaitės pabaigą jų mažėja. Didžiausias srautas klausimų būna 14 val., vos prisijungus. Tai siečiau su tuo, jog žmonės planuoja savo laiką, skuba pasikonsultuoti ir užsisakyti norimas prekes iki 16 val., kad jas galėtų atsiimti jau kitą darbo dieną ir savaitgalį galėtų išmėginti priemones, pasimėgauti SPA procedūromis namuose, kiti ruošia dovanas artimiesiems“, – sako ekspertė.

Netinkamų klausimų nėra

Jau keletą mėnesių tiesiogiai internetu konsultuojanti specialistė pastebi, kad nedrąsių klientų nebeliko. Žmonės drąsiai jos klausia apie pačius intymiausius dalykus, drįsta teirautis priemonių, kurios skirtos asmeniškai jiems ir papasakoja apie šalutinį poveikį priemonių, kurias galbūt įsigijo nepatikimose vietose.

„Pasitaiko ir atvejų, kai oda sureaguoja į namuose pasigamintą veido kaukę, ar seniai spintelėje gulėjusį kūno kremą. Sulaukusi bet kokio klausimo, pirmiausia stengiuosi įsigilinti į kiekvieno kliento poreikius ir patarti, kaip artimam draugui. Kartais atsakymai yra labai konkretūs, pavyzdžiui, kai jie susiję su priemonių sudėtimi, bet mielai detaliai paaiškinu ir tokius paprastus dalykus, kuo skiriasi viena ar kita priemonė, kam reikalingas losjonas, geriau veidą valyti vata ar vatos tamponėliais“, – sako grožio specialistė.

Ekspertė priduria, kad su kiekviena priemone reikia „susidraugauti“, kosmetika sukurta taip, kad ją būtų patogu naudoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lina Aulytė

Lina Aulytė portretas
Vyrams galbūt ir nereikia kosmetinių prekių, tačiau kūno priežiūros priemonės vyrams yra labai svarbu. Jei nenori pasenti anksčiau laiko ar neatrodyti kaip benamis, tada reikia bent retkarčiais pasitepti veidą pavyzdžiui drėkinamu kremu.

Nu

Nu portretas
gal ir gali... Bet kas bus, jei žmona vyro alų suvartos?

Tipinė

Tipinė  portretas
Tipo ekspertė tipo atskleidė ar tipo vyras tipo gali naudoti tipo žmonos tipo veido tipo kremą.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių