Geriausi Lietuvos makiažo meistrai šį pavasarį pataria spindėti

  • Teksto dydis:

Daug violetinės spalvos, spindinti veido oda, ryškūs akių kontūrai, tviskančios lūpos, - tokius patarimus žarsto garsiausi Lietuvos makiažo meistrai ir įvaizdžio specialistai – Gritė Maruškevičiūtė-Tamošiūnė, Povilas Staniulionis, Olesia Žuravliova, Paulius Pijus Zulonas, Kristina Ivanova. Visus juos bus galima sutikti ir jų patarimų gyvai paklausyti šiais metais jubiliejinėje grožio industrijos parodoje „Pelenė“. 25-uosius metus skaičiuojanti ir gilias grožio tradicijas sauganti paroda Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyks balandžio 6-8 dienomis.

Makiažo įvaizdžio kūrėja, tarptautinės grimo ir makiažo akademijos „SLA Academy Vilnius“ lektorė ir vadovė G. Maruškevičiūtė-Tamošiūnė: „Prie veidrodžio moterys šį sezoną darbo turės mažiau“.

„Pantone Color Institute“ šių metų spalva paskelbė ryškiai violetinę. Tai – puiki spalva, tačiau ji tinka ne kiekvienai moteriai“, - sako ką tik iš Paryžiaus grįžusi Gritė. Ji neabejoja, kad madingomis norinčios būti moterys išsirinks tai, kas joms labiausiai tinka, o makiažo meistrai sumaniai derins ciklameno, tamsiai ir šviesiai rožines, spalvas. Gali būti, kad drąsesni kūrėjai makiažą paįvairins ryškia, o gal net tamsiai mėlyna.

Gritė pasakoja, kad Paryžiuje buvo daug kalbama apie ratu besisukančias makiažo tendencijas. Šį pavasarį ir vasarą madingiausios moterys grįš į 5-6 praėjusio amžiaus dešimtmečius, be galo madingu tampa „crazybaby doll“ įvaizdis: ypač ryškios akių kontūro linijos, daug tušo ant blakstienų ir mažai pudros ant veido, ryškios, elektrinėmis spalvomis šviečiančios lūpos. „Madingą įvaizdį paryškins ir drabužiai – plačios kelnės, diržu sujuostos tunikos, bateliai smailiomis nosimis“, - apie madingiausias šio pavasario ir vasaros tendencijas kalba Gritė. Ji neabejoja, kad prie veidrodžio šį sezoną moterys darbo turės mažiau, o mada joms tarsi sako: atsipūskime, gyvenkime lengviau, paprasčiau. „Mačiau Paryžiuje, kaip tai daro prancūzės – jos patrina pirštu savo lūpdažį, perbraukia lūpas, šiek tiek paraudonina skruostus. Nebūtinai turi būti tobula, kad būtų gražu“, - įsitikinusi viena garsiausių Lietuvos makiažo meistrių.

Su garsiausiais mados renginiais ir žinomiausiais Lietuvos fotografais bendradarbiaujantis makiažo meistras P. Staniulionis: „Nebijokite strazdanų, raustelėjusios ar nelygios odos“.

„Šį pavasarį laikas atsisveikinti su visais netikrumais, atėjo tikrojo natūralumo metas“, - sako vienu geriausiu Lietuvos makiažo meistru laikomas Povilas. Jis primena, kad daugiau dėmesio reikėtų skirti ne makiažo priemonėms, o odos priežiūrai: „Oda turėtų atrodyti gaivi, natūrali, skaisti ir šviesi“.

Toms, kurios šį sezoną rinksis pudrą, Povilas pataria ieškoti skystos, kuri odą padengia tolygiai, ją drėkina ir suteikia sveikos, spindinčios odos atspalvį. „Visai nieko tokio, jei matysis koks paraudimas, - priduria. - Netgi labai gerai, šiais metais natūralus raudonis, strazdanos, dėmelės ar nelygumai neturėtų moterims kelti jokių rūpesčių“.

Povilas teigia, kad odą būtina gerai drėkinti, keletą kartų per savaitę palepinti ją kaukėmis, kruopščiai rūpintis paakiais ir ypač saugoti nuo pavasarinių saulės spindulių. „Kaip bebūtų gaila, būtent saulė labiausiai kenkia mūsų odai“, - sako meistras.

Savo klientėms Povilas šiandien siūlo ypač madingus mėlynos spalvos atspalvius. „Na, tuos, kurie 7-8 praėjusio amžiaus dešimtmetyje kėlė furorą disko vakarėliuose, o pastaruoju metu buvo laikomi visiška beskonybe“, - juokiasi ir priduria, kad ryški violetinė spalva po truputį nueina nuo podiumo.

Lūpas makiažo meistras siūlo dažyti ryškiai raudona vyšnios spalva. Geriausia – blizgančia, nes matinės lūpos šį sezoną visiškai nemadingos.

Makiažo meistrė, lektorė ir knygų apie makiažą autorė O. Žuravliova: „Ypač madinga kryptis – vienspalviai makiažo deriniai“.

„Nenusigręžkite nuo savęs, ieškokite savitų makiažo derinių. Atpažinkite savyje jau esamą spalvų gamą ir derinkite prie jos makiažo produktų atspalvius. Kuo tolygiau renkamės spalvas, tuo gaiviau ir jaunatviškiau atrodome, o juk paskutinės makiažo tendencijos kalba apie natūralumą“, - sako Olesia.

Rudas, juodas spalvų gamas ji siūlo patraukti į šalį. Tamsiaplaukėms –burgundiška, samanų, riešutmedžio ar alyvų spalvos. Šviesiaplaukėms – auksas, kapučino, pastelinė rausva arba purvina rožinė.

„Jeigu mėgstate ryškias lūpas, rinkitės ryškią klasikinę raudoną spalvą, nebijokite griežtesnio kontūro, tačiau akys turi likti nepadažytos, - pataria Olesia. - Jei vis dėlto norėtumėte išryškinti akis, rinkitės pastelinių spalvų šešėlius, kurie puikiai derės su „nubučiuotų“ lūpų efektu. Tai puiki lūpų makiažo technika tuo atveju, jei jums nepavyksta išpiešti grafiško, tolygaus kontūro“.

Makiažo meistrė teigia, kad vienspalviai deriniai makiaže – ypač madinga kryptis. Dažniausiai rekomenduojamos – persikų, alyvos ar koralų spalvų gamos.

Riebią veido odą turinčios moterys ir merginos turėtų likti patenkintos – jau trečią sezoną vyrauja drėgno veido efekto tendencija. Ja sekančios sausos odos savininkės turėtų naudoti drėkinančias kremines pudras arba spindinčias veido odos bazes. „Nefiksuokite sausomis pudromis veidų. Naudokite drėgnos konsistencijos skaistalus, kurie padeda sukurti ypač natūralų efektą“, - pataria Olesia.

Mėgstančioms paryškinti akies kontūrą, makiažo specialistė rekomenduoja rinktis ryškias spalvas, o antakiams įsigyti bespalvį fiksuojantį gelį, kuris padėtų išlaikyti juos vešlius ir į viršų sušukuotus.

Makiažo meistras, „SLA Academy Vilnius” lektorius P. P. Zulonas: „Tegu giria ne tobulą makiažą, o gražią merginą“.

„Lietuvės mėgsta natūralumą, jos nori tobulai užmaskuoti kiekvieną savo trūkumą, paryškinti veido kontūrus, tačiau kaip tik šito šiais metais mažiausiai reikia. Būtų nuostabu, jei sutikti žmonės girtų ne puikų makiažą, o gražią merginą ar moterį“, - sako makiažo meistras Paulius Pijus.

Kiekvienai moteriai šį pavasarį ir vasarą savo rankinėje Paulius Pijus pataria nešiotis keletą pačių svarbiausių priemonių – birios arba kompaktinės pudros, kuri slėptų veido blizgesį ir ryškios spalvos lūpų dažus. „Violetinė spalva labai madinga, tačiau tokios spalvos lūpų dažą siūlyčiau rinktis moterims, kurios turi putlesnes lūpas. Kai lūpų linija siaura, tokia spalva jas gali dar labiau siaurinti, todėl geriau rinktis koralinius, rožinius ar persiko atspalvius“.

Antakius Paulius Pijus siūlo šviesinti ir šiek tiek pašukuoti į viršų. „Bet tik – šiek tiek, nes kas madingai atrodo ant podiumo, nebūtinai tinka gatvėje“, - sako makiažo meistras.

Dainininkė, makiažo meistrė ir grožio salono įkūrėja K. Ivanova: „Madingiausias akcentas – ryškus akių kontūras“.

„Šį sezoną oda privalo spindėti“, - sako Kristina ir siūlo veidą moterims gražinti ypač populiariomis priemonėmis su švytinčiomis dalelėmis. Tik svarbu jų ant veido nepadauginti, nes švytintis efektas gali iškraipyti veido formą.

Kristina įsitikinusi, kad tai, kas tinka podiumui, televizijos studijai ar fotosesijai, visiškai netinka kasdienai. „Visai neseniai dariau makiažą, įdėjome modelio nuotrauką, gavau daugybę komentarų, kad jis neatspindi tendencijų, yra pernelyg matinis. Teko paaiškinti, kad makiažą kūrėme fotosesijai, todėl jis – kitoks“.

Drąsioms, mados tendencijas sekančioms moterims ir merginoms Kristina siūlo išmėginti madingiausią šio pavasario akcentą – paryškintus akių kontūrus. „Naudokite ne tik juodą spalvą, bet ir visus ryškiausius – raudonos, mėlynos, violetinės, žydros spalvos atspalvius“, - pataria.

Specifinę violetinę spalvą Kristina sako mėginanti šiek tiek sušvelninti: spindinti veido oda, violetinė spalvos akių kontūro tušas, šiek tiek blakstienų tušo, vos vos skaistalų ant skruostų ir spindinčios, permatomos lūpos.

Garsiausi Lietuvos makiažo meistrai, jų paskaitos ir praktiniai seminarai, naujausios tendencijos ir moderniausios makiažo priemonės, – jau 25 kartą vykstanti „Pelenė“ neria į grožio vandenyną. Jubiliejinė, tarptautinė grožio industrijos paroda „Pelenė 2018“ vyks balandžio 6-8 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių