Dėl traškučių pakuotėse esančio oro pailgėja produkto galiojimo laikas. Azoto dujos padeda išlaikyti traškumą, taip pat apsaugo gaminį nuo pažeidimų transportavimo metu.
Pasak gamintojų, įprastas oras šios funkcijos neatliktų: jie greičiu sudrėktų ir sutrumpėtų jų galiojimo terminas. Teigiama, kad mokslininkų įrodyta, jog azoto dujos ne tik padeda pailginti jų galiojimo laiką, bet ir pagerina traškučių skonines savybes.
Tačiau Naujosios Zelandijos menininkas ir maisto fotografas Henry Hargreavesas atliko eksperimentą ir įrodė, kad pakuotė, kurioje yra daug azoto, neapsaugo traškučių nuo pažeidimų. Hargreavesas pabrėžė, kad vakuuminė pakuotė turi būti efektyvesnė.
Be to, daugelis pirkėjų, praplėšę didelį pakelį, neretai nusivilia, nes pusę jo kiekio, pasirodo, užima „oras“.
Pasak H. Hargreaveso yra ir kita medalio pusė: daug oru pripildytos pakuotės transportuojant užima daug vietos. Todėl, anot jo, kyla klausimas dėl šio požiūrio ekologiškumo ir racionalumo.
Maisto fotografas rekomenduoja peržiūrėti traškučių pakavimo standartus ir galbūt naudoti kompaktiškesnes pakuotes. Tai sumažintų atliekų kiekį ir pagerintų vartotojų supratimą apie produktą.
Naujausi komentarai