Lazerinės depiliacijos efektyvumą lemiantys veiksniai

  • Teksto dydis:

Vis daugiau moterų bei vyrų susidomi pažangiausiu plaukų šalinimo būdu – lazerine depiliacija. Nė kiek nekeista, kad sparčiai populiarėja neskausmingas būdas ilgam laikui pašalinti nepageidaujamą plaukuotumą.

Taip pat natūralu, kad didėjantis klientų susidomėjimas lemia ir augantį lazerinės depiliacijos procedūros pasiūlos ratą. Kaip tik todėl, ieškant kam patikėti plaukų šalinimą lazeriniu būdu, verta neprarasti budrumo ir nepasikliauti vien skambiomis reklamomis ar viliojančiais kainų pasiūlymais. Ieškant kur atlikti lazerinę depiliaciją, būtina pasidomėti, kokia įranga procedūra atliekama bei kokios kvalifikacijos specialistai atlieka procedūrą.

Pažangios lazerinės technologijos

Plaukų šalinimas lazeriu iš kitų depiliacijos būdų išsiskiria ilgesniu poveikiu, nes procedūros metu yra sunaikinamas ne pats plaukas, o folikulas, iš kurio jis išauga. Bet, kad folikulas būtų sunaikinamas lazeris turi būti galingas. Lazerio išskiriamas tam tikro ilgio šviesos spindulys paveikia plauko folikulą bei aplinkines ląsteles, kuriose gali pradėti formuotis plauko užuomazgos, taip sutrikdomas plauko augimo ciklas. Procedūros efektyvumas tiesiogiai priklauso nuo naudojamos technikos – tik pakankamai galingas lazerio spindulys gali efektyviai sunaikinti plauko folikulą. Kaip tik todėl prieš užsirašant procedūrai verta pasidomėti, kokiu lazerio aparatu bus atliekama procedūra.

Šiuo metu mūsų rinkoje depiliacijai dažniausiai naudojami dviejų tipų lazerio aparatai – Diodo ir Aleksandrito. Jie skiriasi galingumu, bangos ilgiu bei keletą kitų parametrų. Galingiausias naujos kartos Aleksandrito lazeris, kurio galia siekia net 17,6 kilovatų, kai kitų įprastinių lazerių 2,6,9 kilivatai, išskiriamą 755 nm bangą,  geriausiai sugeria plaukuose esantis melaninas. Savo ruožtu, diodinio lazerio bangą geriau sugeria oksihemoglobinas. Su galingiausiais Aleksandrito „GentleMax Pro ir GentleLase Pro“ lazeriais yra sunaikinami ir paviršiniai, ir giliausiai esantys plaukų svogūnėliai, rezultatas ilgalaikis. Lazerinę depiliaciją atliekant pažangiu naujos kartos, galingiausiu Aleksandrito lazeriu po 3 procedūrų pašalinama iki 80 proc., po 6 procedūrų – iki 95 proc. plaukelių. Beje, Aleksandrito lazeriai ne tik užtikrina ilgalaikį depiliacijos poveikį, bet ir skatina odą gaminti kolageną, kuris jai suteikia glotnumo ir švelnumo. Praėjus procedūrų kursą, paskui tik kartą metuose reikės atlikti tik vieną palaikomąją procedūrą.

Nuo depiliacijai naudojamo lazerio priklauso ne tik procedūros efektyvumas, bet ir komfortas jos metu. Odos vėsinimui procedūros metu dažniausiai pasitelkiami lipnūs šaldantys geliai arba kontaktinis šaldymas, pučiant vėsų orą. Inovatyvūs lazeriai, o būtent galingiausias Aleksandrito lazeris turi integruotą vėsinimo sistemą, kai šaldanti srovė skleidžiama milisekundėmis prieš, per ir po impulso. Šis metodas efektyviausiai vėsina odą ir užtikrina maksimalų komforto jausmą lazerinės depiliacijos procedūros metu.

Sertifikuoti medicininį išsilavinimą turintys specialistai ir daugiametė patirtis

Antras ne mažiau svarbus lazerinės depiliacijos efektyvumą lemiantis faktorius yra specialistų profesionalumas ir patirtis. Teisę dirbti su inovatyviomis lazerinėmis technologijomis turi tik sertifikuoti gydytojai dermatologai ir specialistai, turintys reikiamą medicininį išsilavinimą. Dėl šios priežasties, renkantis, kur atlikti lazerinę depiliaciją visada verčiau pasirinkti klinikas, kurios turi daugiametę patirtį procedūrose šalinant plaukelius lazeriu, patirtis gali užtikrinti teisingą procedūros atlikimą, reikiamų parametrų pritaikymą ir žinomą efektyviausią rezultatą. Patikimose klinikose dirbantys gydytojai, specialistai ne tik turi sertifikatus, užtikrinančius teisę dirbti su lazerine įranga, bet ir nuolat kelia savo kvalifikaciją.

Teisę dirbti su inovatyviomis lazerinėmis technologijomis turi tik sertifikuoti gydytojai dermatologai ir specialistai, turintys reikiamą medicininį išsilavinimą.

Lazeriu plaukus šalinančio gydytojo dermatologo arba specialisto kvalifikacija svarbi ne tik dėl gebėjimo valdyti inovatyvias lazerines technologijas, bet ir dėl tikslaus odos būklės bei kitų individualių aplinkybių įvertinimo. Tik aukštos kvalifikacijos specialistas gebės tinkamai įvertinti galimą šalutinio poveikio bei riziką ir sėkmingai jos išvengti.

Svarbu turėti adekvačius lūkesčius, todėl prieš pirmąją procedūrą būtinai pasikonsultuokite su specialistu. Tik jam įvertinus odos būklę bei kitas aplinkybes galima tiksliau prognozuoti, kiek kartų reiks kartoti procedūrą, kokia bus viso procedūrų ciklo trukmė, o taip pat – kaina.

Siekiant geriausių lazerinės depiliacijos rezultatų didelės reikšmės turi ir dėmesingas rekomendacijų laikymasis tiek prieš, tiek po procedūros. Tokią atmintinę jums pateiks pasirinktos klinikos specialistai. Į visus rūpimus klausimus apie lazerines plaukų šalinimo procedūras plačiai ir išsamiai atsakys ilgametę patirtį plaukelių šalinime sukaupę LazerineKlinika.lt specialistai. Ši klinika pirmieji Lietuvoje pradėjo šalinti plaukelius Aleksandrito lazeriais.

Lazerinės depiliacijos efektyvumą lemia trys svarbiausi veiksniai – lazerinė technika, su ja dirbančių specialistų kvalifikacija bei atidus visų rekomendacijų laikymasis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Žingsnis link onkologinės ligos....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių