Naujoje A. Valaičio šukuosenų kolekcijoje – nestandartiškai apie standartus

  • Teksto dydis:

„No ID“ – taip vadinasi naujausi Lietuvos kirpėjų čempionatų prizininko Andriaus Valaičio darbai.

„Būtent ši diena man atrodė tinkamiausia diskutuoti apie norinčius tapti išskirtiniais, bet tuo pačiu vis dėlto panašėjančiais į žmones. Išreikšti savo tapatybę, pabrėžti jos niuansus – pastarųjų kelerių metų tendencija. Bet ar dabar, kai vyrauja nuomonių formuotojų kultas ir daug kas tampa vieni kitų sekėjais, nevyksta atvirkščiai – nebelieka individualumo, o tik standartas?“, – svarstė pasaulinę standartizacijos dieną, švenčiamą spalio 14 – ąją, neįprastai nusprendęs paminėti A. Valaitis.

Jis anksčiau jau yra ne kartą savo gerbėjus ir besidominčiuosius mada džiuginęs šukuosenų kolekcijomis „Furious“ ir „Silent Chills“, kurias pristatė holivudišku „Pašėlęs Maksas“ bei mistika alsuojančiu stiliumi. Taip pat darbu „Involved“ Lietuvos kirpėjų čempionatų prizininkas įtraukė publiką į svarstymus apie socialines subkultūras.

Ruoštis „No ID“ pristatymui A. Valaitis pradėjo dar pavasarį. Tuomet gryninta idėja, norėta mintis išreikšti ne tik per šukuosenų stilių, bet ir plaukų spalvą.

Modelių paieška užtruko nuo birželio iki rugsėjo mėnesio. Į meistro kvietimą tapti „No ID“ dalimi atsiliepė iššūkių nebijančios merginos iš Kauno, Vilniaus, Klaipėdos, Varėnos, Prienų.


Šiame straipsnyje: Andrius Valaitisšukuosenos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių