Sijonų mada: neblėstantys moteriško žavesio kerai

Nepakeičiamas kasdienybės palydoves kelnes vasarą išleiskite atostogų – atraskite moteriško žavesio kerus ir eleganciją segėdamos sijonus. Dizainerė Kastė Svilaitė įsitikinusi, kad šį sezoną stilingo, savo figūrai derančio sijono modelį ras kiekviena moteris.

– Jūsų kūrybinių ieškojimų akiratyje nuolat atsiranda sijonai. Ir šį pavasarį pristatėte sijonų kolekciją, kuriai pasiūti naudojote kiek neįprastą audinį – taftą.

– Prieš 20 metų tafta buvo labai populiarus audinys, o šiandien – pamirštas ir nepelnytai nuvertintas. Aš pabandžiau ją atrasti iš naujo ir nenusivyliau. Tai turtinga, ryški, chameleoniška medžiaga, bet kurio amžiaus moterims deranti ne tik, kaip tradiciškai galvojama, išskirtinėmis progomis, bet ir kasdien. Su šiuo audiniu buvo labai įdomu dirbti. Iš netradicinių spalvų – lašišų, violetinės, tamsios turkio, žalsvai rudos ir rožinės –  taftos sukūriau nuotaikingus sijonus, dekoruotus kaspinu, kurį galima susirišti kaip norite. Beje, kaspinai, kaip ir spindintis taftos metališkumas, šį sezoną labai madingi. Penkios spalvos – penkios emocijos, o gal – penkios moterys. Neatsitiktinai šią mini sijonų kolekciją pristato skirtingų tipų, net skirtingų rasių merginos – norėjau pabrėžti, kad kiekviena esame ypatinga ir nuostabi.

– Moterys, pamėgusios kelnes, pastaruoju metu pratinasi vilkėti sukneles, bet sijonai vis dar nėra populiarūs. Kaip manote, kodėl?

Pasirinkite vieną iš patinkančių bei derančių jūsų figūrai sijonų ir jį derinkite su jau turimu garderobu. Taip sutaupysite pinigų ir liksite savitos.

– Kelnės dažnai yra kur kas patogesnis, praktiškesnis drabužis nei sijonas. Aš manau, kad, pasirinkus tinkamą siluetą savo figūrai, progai ir sezonui, galima puikiai jaustis ir dėvint sijoną, juolab kad tai labai moteriška garderobo detalė, suteikianti daug elegancijos, grakštumo. Dėvėdama stilingą sijoną moteris jaučiasi pakiliai, labiau pasitiki savimi.

Aš pati labai mėgstu sijonus ir stengiuosi juos dėvėti kiek galiu dažniau, vasarą – kasdien. Gražu, žavu, galima atrasti netikėtų stiliaus derinių, be to, šiltuoju metų laiku žymiai vėsiau nei dėvint kelnes. Prieš porą metų pristačiau sijonus iš standžios odos, dabar – iš blizgios taftos, sukūriau tokį modelį, kurio pati norėčiau ir dėvėčiau.

– Kokios aktualiausios sezono naujienos?

– Atkreipkite dėmesį į sendintą, balintą džinsą, kūno spalvą ir visus jos atspalvius, daug daug kaspinų – visur, kur tik įmanoma. Atsvara vasaros pastelei – ryškios neoninės spalvos, zoomotyvai. Be abejo, šiltasis sezonas neįsivaizduojamas be gėlių, augalinių raštų, spindesio ir blizgesio. Aktualus pasirinkimas – rankų darbo nerti, pinti – tinklą primenantys sijonai.

Sijono siluetas priklauso nuo audinio: pasiūti iš plono, perregimo šifono, šilko – labai lengvi, krentantys, daugiasluoksniai, iš standaus džinso, lino – griežti tiesūs ar vos platėjantys, žemiau kelių arba trumpučiai.

Tarp tendencijų visada reikia ieškoti to, kas tiktų pagal jūsų stilių: pasirinkite vieną iš patinkančių bei derančių jūsų figūrai sijonų ir jį derinkite su jau turimu garderobu. Taip sutaupysite pinigų ir liksite savitos.

– Šį sezoną triumfuoja blizgaus audinio sijonai. Patarkite, kaip ir kur juos dėvėti? Ar šiai madingai tendencijai taikomas amžiaus cenzas?

– Kiekvieną drabužį galite dėvėti kada norite, svarbu suderinti jį su kitomis garderobo detalėmis. Jei sijonas blizgus, bet nenorite atrodyti puošniai, viršutinė aprangos dalis turėtų būti paprastesnė, labiau kasdieniška, gal net sportiška. Gražiai atrodys trikotažiniai džemperiai, megztukai, golfai, marškiniai. Jei siekiate išskirtinio įvaizdžio, prie minėto sijono derinkite šilkinius ar medvilninius marškinius, kašmyro megztukus, lengvo audinio palaidines.

Amžiaus cenzo nėra: svarbu, stiliaus vientisumas, skonis, kaip moteris jaučiasi. Tik būtinai atkreipkite dėmesį į savo ūgį ir drabužių proporcijas.

– Priminkite, kokio silueto sijonai tinka konkrečiam figūros tipui?

– Kriaušės tipo figūrai tiks A silueto, vidutinio ilgio sijonas: jis paryškina grakštų liemenį, pridengia ir vizualiai susiaurina klubus.

Obuolio tipo figūros savininkės neturi liemens, bet gali pasigirti gražiomis kojomis, tad joms rekomenduojami sijonai su aukštu liemeniu, kurių ilgis virš ar iki kelių.

Smėlio laikrodžio figūra laikoma pačia idealiausia: ryškus liemuo, dailūs klubai, gražios kojos. Šiuo atveju dera beveik visi siluetai, net ir siauri, pieštuko formos sijonai.

Berniukiškos kūno sudėties moterims tinka platėjantys, ties liemeniu paraukti, kelių sluoksnių susiaučiami sijonai – jie turi vizualiai suapvalinti klubus. Beje, šį sezoną ypač madingi susiaučiami sijonai, ypač su asimetriniais, skirtingo ilgio kraštais.


Podiumo staigmenos

Įvairovė. Įkvėpti vasaros sezono dizaineriai ant podiumo pažėrė įvairiausių modelių sijonų. Vienas populiariausių – A siluetas. Kai kur jis santūriai išplatėja, kitur – nuo liemens ar klubų linijos skleidžiasi klostėmis it bijūno žiedas, krenta raukinių kaskadomis. Sijonai gali būti siuvami tiek iš lengvų, plonų, permatomų ar plisuotų, tiek iš standesnių, tankesnės tekstūros audinių.

Virš kelių ir iki žemės. A silueto sijonų ilgis – laisvas pasirinkimas, priklausantis nuo puoselėjamo stiliaus: sijonas gali būti aukščiau kelių, juos santūriai pridengti ar savo apačia šluoti žemę. Aktuali asimetrija: madinga zigzagu iškarpyta sijono apačia. Daugelio aštuntuoju dešimtmečiu susižavėjusių dizainerių kolekcijose netrūksta trumpų sijonėlių. Jų modeliai įvairiausi: tiesūs, platėjantys, klostuoti, raukti, su užsegimu priekyje, didelėmis, ant viršaus užsiūtomis kišenėmis.

Nuo tiulio iki odos. Neapsiriksite pasirinkusios sijoną iš skaidraus šifono audinio, tiulio ar nėrinių. Privalu – permatomas. Kad neatrodytumėte vulgariai, po tokiu sijonu rekomenduojama dėvėti aptempiančius trikotažinius šortus, apsivilkti prailgintą džemperį ar švarką. Nepamirškite ir odos. Vasariški sijonai siuvami iš plonytės lygios ir perforuotos odos, zomšos, ji gali būti padailinta įvairiais logotipais.

Intriga. Bene stilingiausia vasaros sezono tendencija – siauras susiaučiamas sijonas. Vienas ant kito uždėti jo kraštai stipriai aptempia ir akcentuoja klubus, žemiau jų priekyje atsiveria neplatus tarpas, pro kurį būtinai turi matytis koja. Sijonas gali būti viršuje susegamas viena ar dviem eilėmis sagų. Alternatyva šiam modeliui – pieštuko formos arba labai saikingai platėjantis sijonas su skeltuku priekyje arba šone. Skeltuko ilgis šone gali siekti net klubų vidurį.

Stilinga prabanga. Kaspinai, kutai, nėriniai, įvairiausi raukiniai, purios plunksnos, blizgūs žvyneliai, aplikacijos – neįprasta, neretai itin puošni apdaila paprasčiausio modelio sijoną paverčia garderobo akcentu. Beje, toks sijonas – ne tik šventėms: kasdien jį rekomenduojama dėvėti su griežto kirpimo švarkais, džinsiniais švarkeliais, trikotažiniais džemperiais, derinti sportinius batelius, įsispiriamus batelius-šlepetes ir net masyvius aulinukus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...,nieko nera NUOSTABIAU uz VASARA ir GRAZIAS MOTERIS...,

...,nieko nera NUOSTABIAU uz VASARA ir GRAZIAS MOTERIS..., portretas
tai is TIESU neBLESTANTIS ZAVESYS...,tai tiek trumpai apie MOTERIS ir VASARA kaip ESTETAS... TASKAS

Nuomonė

Nuomonė portretas
Ar su sijonu, ar be jo —visvien kvaišos...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių