Alyvinė - madingiausia sezono spalva

Šiam sezonui stilistas Kęstutis Rimdžius siūlo pasirinkti vieną iš trijų Lietuvos moterims labiausiai tinkančių įvaizdžių: kaimo, paplūdimio vakarėlio ir pop-rock.

Artėjant vasarai kompanijos "Avon" sostinės grožio centre stiliaus ir grožio specialistų komanda pristatė karščiausias makiažo, odos priežiūros bei aksesuarų tendencijas šių metų šiltajam sezonui.

Kaip turėtumėte atrodyti, patarė stilistas K.Rimdžius ir visažistė Julija Estko.

Kaimo įvaizdis

Plaukai. Kaimo motyvai – ateinančios vasaros topas. Saulės ir vėjo nugairinti, vario ir ugninės spalvos, šiek tiek garbanoti ir lengvai išsidraikę plaukai. Moterims, kurioms „kaimietukės“ įvaizdis prie širdies, K. Rimdžius rekomenduoja pinti kasas, kurios šį sezoną ypač „ant bangos“. Kasos pinamos laisviau ir taip sukuriama žaismingai netvarkinga šukuosena, prie kurios stilistas rekomenduoja derinti masyvius vario spalvos papuošalus.

Makiažas. Pasirinkus kaimo įvaizdį makiažas turėtų būti kuo natūralesnis. Dominuoja žemės, natūralios, ir tarsi šiek tiek prigesintos spalvos ir atspalviai, tačiau skaistūs skruostai, labiau paryškinti akių vokai ir blakstienų augimo linija. Veidas tarsi nubučiuotas saulės.

Apranga. Džinso, lino, drobės audiniai, gėlėtos suknelės ir palaidinės su raukiniais ar mezginiais, pinti krepšiai ir skrybėlės, medžiaginiai ilgaausiai-botai, aukso ar žalvario papuošalai.

Paplūdimio vakarėlis

Plaukai. Pristatyti viliokės įvaizdį vakarėliui prie jūros, grožio specialistai pasirinko šviesiaplaukę merginą, kuriai K. Rimdžius sukūrė šlapių plaukų efektą – taip pat labai populiarų šį sezoną. Jį galima pasidaryti plaukų vašku ar tiesiog nenuskalaujamu kondicionieriumi. Visus plaukus stilistas sušukavo atgal ir viename šone suvėlė ir suformavo lengvą kuodelį, kurį papuošė romantiška detale – gėle.

Pasak K. Rimdžiaus, šviesiaplaukėms vasarą svarbiausia ne tik formavimas, bet ir apsauga nuo saulės, o priežiūros priemones reikėtų rinktis ne pagal plaukų, o pagal odos tipą. "Visoms savo klientėms kartoju –nepamirškite ir plaukų kaukių. Užsidėti maitinančią ar drėkinančią plaukų kaukę bent kartą per savaitę – būtina. Žinoma, jei norite turėti sveikus ir gražius plaukus“, - patarė stilistas.

Makiažas. Šiam įvaizdžiui visažistė J. Estko parinko populiariausią sezono spalvą – alyvinę. Makiažas gali būti sukurtas naudojant vieną jos atspalvį ar daugiau. Nuo šviesiausių pastelinių iki itin sodrių, ryškių, netgi juodų atspalvių, tačiau ne per daug ryškus ar iššaukiantis. Lūpos – blizgios ir gaivios.

Apranga. Lengva šilkinė suknelė, basutės per pirštą.

Pop-Rock įvaizdis

Plaukai. Vis dar iš mados neišeinantis ir madingas - rock chic įvaizdis, kuris itin tinka savimi pasitikinčioms ir vakarėliuose siausti mėgstančioms merginoms. Stilistas K. Rimdžius joms rekomenduoja šiek tiek pankišką šukuoseną su garbanomis! Vos per dešimt minučių žnyplėmis susukęs garbanas, jas sukėlė į vieną šoną bei sutvirtino plaukų fiksacijos priemonėmis.

„Nesvarbu, kurį įvaizdį pasirinksite, šį sezoną itin madingi lengvi, purūs, banguoti ir pavelti plaukai. Pamirškite plaukų tiesinimo žnyples (padėkite jas giliai į stalčių), nes šią vasarą jų tikrai neprireiks", – priminė stilistas K. Rimdžius.

Makiažas. Ryškios akys ir spindinčios lūpos! Makiažo akcentas – juodos akys, nes be  ryškių akių nebus ir rock chic įvaizdžio. Pasak J.Estko, akis reikėtų įrėminti ryškiomis, aštriomis linijomis arba padaryti jas šiek tiek švelnesnes, tarsi išplaukusias ar padūmavusias. „O, tam, kad tamsūs akių šešėliai ilgiau laikytųsi, reikėtų prieš tai užtepti akių šešėlių pagrindo“, - makiažo paslaptimi pasidalino Julija.

Apranga. Be pankiškos šukuosenos ir metalinio blizgesio dar reikėtų priderinti ir garderobą: plėšyti, puošti, balinti ar nutrinti džinsiniai švarkai, blizgučiai, odiniai ar odos imitacijos rūbai bei detalės, daug juodos spalvos ir masyvių blizgių metalinių aksesuarų.


Šiame straipsnyje: makiažastendencijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių