Savaitgalio pietums siūlome pasigaminti egzotišką špinatų ir kokosų pieno troškinį, kuris jus pojūčiais nukels į Tolimuosius Rytus.
Jums reikės:
0,5 kg špinatų (gali būti šaldyti)
1 skardinės kokosų pieno (galima pakeisti 0,5 l grietinėlės ir 2 šaukštais kokoso drožlių)
100 g šviežio, nulupto imbiero
100 g kepintų ir nuvalytų žemės riešutų
Gaminimas:
Su trečdaliu stiklinės vandens 15 minučių apverdame špinatus, suberiame juos į troškintuvą ir apipilame kokosų pienu (arba grietinėle ir kokoso drožlėmis), sudedame 2/3 šiaudeliais supjaustyto imbiero ir žemės riešutus. Troškiname dar 10-15 minučių.
Patiekiame su virtais ryžiais. Patiekalą siūlome papuošti likusiais imbiero šiaudeliais.
Į troškinį galima įdėti žuvies, bet ypač gardu su vištienos filė gabaliukais.
Naujausi komentarai