Mokslininkai nustatė, kad juodos duonos valgymas tris kartus per dieną gali penktadaliu sumažinti riziką susirgti žarnyno vėžiu.
Išnagrinėję beveik 2 milijonų žmonių sveikatos duomenis ir valgymo ypatumus, tyrinėtojai nustatė, kad dieta, kurioje gausu juodos duonos ir ruginių produktų, padeda išvengti šios vėžio rūšies, praneša „Daily Mail“.
Pilnagrūdžiai javai jau anksčiau buvo giriami už jų teigiamą poveikį širdies veiklai, tačiau iki šiol jų ryšys su vėžio susirgimais nebuvo aiškus.
Mokslinis tyrimas buvo išspausdintas „British Medical Journal“.
Nors mokslininkams pavyko užfiksuoti ruginių produktų teigiamą įtaką išvengiant žarnyno vėžio, tokios teigiamos įtakos nebuvo aptikta valgant pupeles, žirnius ar riešutus bei vaisius su daržovėmis.
Naujausi komentarai