Moters grožio etalonas: šiek tiek papildomų kilogramų

Norėdami išsiaiškinti, koks yra grožio etalonas, daugybę metų spėliojo ir poetai, ir dailininkai, o pastaraisiais metais, atlikę ne vieną tyrimą,  šią paslaptį nusprendė atskleisti ir mokslininkai.

Tyrėjai siekė išsiaiškinti, kokios moters kūno idealios proporcijos bei kokie labiau patrauklūs veido bruožai.Taip pat mėginta patikrinti, ar tikrai vyrai teikia pirmenybę blondinėms.  

Susumavus visų tyrimų rezultatus mokslininkai išsiaiškino, kaip atrodo ideali moteris.

Putlios lūpos

Tarptautinio tyrimo, kuriame dalyvavo mokslininkų grupės iš 7 pasaulio šalių, rezultatai parodė: kuo putlesnės moters lūpos, tuo jauniau ji atrodo, nepriklausomai nuo  jos tikro amžiaus. Pasak mokslininkų, putlių lūpų magija tokia stipri ir kerinti, kad net raukšlelės ar kiek pražilę plaukai ne taip krenta į akis. 

„Atkreipkite dėmesį į vaikus. Mažylių lūpos, lyginant su visu veidu, visada storesnės nei suaugusių. Todėl būtent ši savybė vizualiai numeta mažiausiai kelerius metus“, - sakė tyrėjai. 

Žinomiausia putlių lūpų savininkė: Аngelina Jolie

Balti dantys

Britų odontologai tikina, kad sniego baltumo šypsena gali pajauninti žmogų net 5-10 metų.

Skamba visai įtikinamai, bet ar galima aklai patikėti grožio klausimus tiems, kurie iš to tik pelnosi?  Nepaisant to, pranešama, kad pastaraisiais metais dantų balinimo paslaugos tik auga, nors ir kainuoja nemažus pinigus. 

Sektinas pavyzdys: 72 metų britų aktorė Vanessa Redgrave

Keli nereikalingi kilogramai

Britų medikai taip pat pareškė, kad lieknumas visai nepuošia moters – priešingai vyraujančiai nuomonei. 

Beje, kalba eina ne vien apie figūrą. Remiantis medicinos daktaro Baxramo Gurono tyrimais, praradus 4 kilogramus svorio, vizualiai prideda moteriai tiek pat metų ir tai atsispindi jos veide. 

Lieknėjant pirmiausiai išnyksta veido poodiniai riebalai. Užtat laikantis kad ir negriežtos dietos, keičiasi veido bruožai, kaip sako medikai, ne į gerąją pusę. O štai papildomi riebaliukai, priešingai - suapvalina visus aštrius kampus ir nedidelės raukšlelės tarsi savaime išsilygina. 

Sektinas pavyzdys: Kim Kardashian

Kaskadinis kirpimas

Holyvudo stilistai pataria vyresnio amžiaus klientėms kirptis kaskadu ar dažyti plaukus sruogomis. Būtent toks kirpimas suteikia veidui gaivumo ir paslepia kai kuriuos  trūkumus, kurie gali atsirasti bėgant metams. 

O štai trumpas kirpimas „puodeliu“ ar tiesiog tiesūs vienodo ilgio plaukai, priešingai – sendina net  visas jaunas dailiosios lyties atstoves. Nors surišti į uodegą plaukai taip pat atrodo gana griežtai ir nesuteikia jaunumo. 

Sektinas pavyzdys: Goldie Hawn, 64 metų

Graži oda

Tačiau amerikiečių grožio specialistai iškėlė šią nuostatą į naują pakopą. Remiantis jų tyrimo duomenimis, graži oda pirmiausia reiškia, kad oda - lygi ir sveika, o ne raukšlių nebuvimas. 

Išanalizavę 170 moterų veidus, mokslininkai priėjo prie išvados, kad būtent iš pigmentinių dėmių ir nelygaus veido atspalvio, atsirandančio metams bėgant, galima nustatyti tikąjį moters amžių arba priešingai - paslėpti jį. Todėl vietoj kremų nuo raukšlių moterys galėtų šiek tiek įdegti saulėje ar naudoti labiau tinkamą tam reikalui dekoratyvinę kosmetiką. 

Gražios odos savininkė: Halli Berri.

Lengvas makiažas

Stilistų manymu, jei moteris nori paslėpti kokias nors dėmeles ant savo veido, reikėtų tai padaryti ne tirštu toniniu kremu ar pudra. Mat įvairūs toniniai kremai tik pabrėžia raukšles ir apskritai sendina veidą, todėl geriau pasirinkti lengvus, vos pastebimus kremų atspalvius ar išvis apseiti be jų. O lengvas, vos pastebimas matinis makiažas nepadarys įtakos  odos spalvai. Tik paslėps nelygumus ar riebų blizgesį, kuris, beje, taip pat nesuteikia patrauklumo.

Sektinas pavyzdys: Nicole Kidman.

Šviesūs plaukai

Remiantis statistikos duomenimis, vyrai iš tikrųjų teikia pirmenybę blondinėms: apie 2/3 vyrų norėtų matyti savo partnerę blondinę. Tačiau kai kalba eina apie vedybas, situacija keičiasi priešinga kryptimi. Nes vyrai dažniau veda brunetes. Nepaisant to, mokslininkai įsitikinę, kad moteris šviesiais plaukais – jaunesnė ir gražesnė. 

Trento (Italija) ir Notingemo (Anglija) universitetų mokslininkai tvirtina, kad šviesiaplaukės jaučiasi labiau seksualios ir pasitikinčios savimi, labiau besidžiaugiančios gyvenimu ir dėl to atrodo  patraukliau aplinkinių akyse. Ir nors blondinės dažniau kenčia dėl gaunamų pastabų ir įspėjimų darbe bei  asmeniniame gyvenime, bet jos, kaip bebūtų keista, dažniau pakyla karjeros laiptais ir sulaukia didesnį atlyginimą!

Sektinas pavyzdys: britų aktorė Kim Cattrall.

Tvirta sveikata

Аustralijos psichologas Allanas Pease‘as tvirtina, kad visi žmogaus pomėgiai ir grožio suvokimas paremti instinktais ir fiziologija. Todėl vyrai pirmiausiai renkasi sau į partneres tokią moterį, kuri galėtų išnešioti ir pagimdyti sveiką palikuonį. T.y. ji turi būti tvirtos sveikatos ir rūpintis savo išvaizda. 

Kodėl rūpintis? Todėl, kad nešvara intuityviai tapatinama su ligomis ir nesugebėjimu pasirūpinti savimi, o vėliau ir savo vaikais. 

Figūra „smėlio laikrodis“

Tiksliau, liemens apimtis turėtų siekti 70 proc. klubų apimties. Pasak mokslininkų, būtent toks derinys labiau traukia vyrų akį ir reiškia, kad moteris sveika ir vaisinga. Nors visi kiti figūros išmatavimai neturi tokios didelės reikšmės. Svarbiausia – laikytis atitikmens 7/10.

“Tokia proporcija traukia vyrų akį net ir tada, kai moteris sveria daugiau nei reikėtų. Toks atitikimas liudija,  kad moteris gali  ne tik susilaukti sveikų palikuonių, bet ir jos polinkį atidėti riebaliukus klubų srityje, o jie labai praverčia, kai kūdikis maitinamas krūtimi“, - rašo Allanas Pease‘as savo knygoje „Kodėl vyrai nori sekso, o moterys meilės“. 
Sektinas pavyzdys: Scarlett Johansson.

Teisingas atstumas tarp akių

Dar vieną „matematikos formulę“, nustatant taisyklingų bruožų veidą, išvedė Toronto (Kanada) universiteto tyrinėtojai. Jų apskaičiavimais, idealus moters veidas nustatomas atstumu tarp akių (turėtų sudaryti 46-50 proc. veido pločio nuo ausies iki ausies) ir išmatavimais tarp lūpų ir akių (grožio etalonas - 33-36 proc.  veido ilgio ir nuo plaukų ilgio iki pasmakrės). Tyrimo autoriai sako, kad šias proporcijas daugumos atvejais gali kiek pakoreguoti makiažas ir šukuosena. Todėl būtent jie gali kardinaliai pakeisti moters išvaizdą. 

Sektinas pavyzdys: Jessica Alba.

Simetriškas veidas

Simetrija – sveikų genų ir stipraus imuniteto rodiklis, tikina New-Mexico universiteto (JAV) mokslininkai. 

Todėl simetriškų veido bruožų žmonės instinktyviai traukia priešingos lyties atstovus. 
Sektinas pavyzdys: Kate Moss.

Turi vyrą

Каip bebūtų keista, bet, pasak mokslininkų, tos moterys, kurių geidžia vyrai, negali būti vienos. Amerikiečių specialistų tvirtinimu, šeiminis statusas turi įtakos ir dailiosios lyties atstovių išvaizdai ne mažiau nei, pavyzdžiui, sveika mityba ir fizinis aktyvumas. Todėl greičiau sensta ir praranda patrauklumą išsiskyrusios ir vienišos moterys. O ištekėjusios ar turinčios nuolatinius partnerius išsaugo grožį ilgiausiai. Tačiau to nepakanka: jos turi būti nuolat įsimylėjusios.


Šiame straipsnyje: moterismoters idealas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių