Viena kanapės suktinė gali sukelti šizofreniją bei pakenkti atminčiai

Mokslininkai ištyrė, kad tik vienas „žolės“ parūkymas gali sukelti šizofrenijos simptomus.

Bristolio universiteto darbuotojai pirmą kartą detaliai ištyrė, kaip keičiasi „žolės“ rūkytojų smegenų veikla, rašo „Daily Mail“.

Mokslininkai nustatė, kad šis narkotikas veikia tas pačias smegenų dalis, kaip ir sergant psichinėmis ligomis, kurios paveikia atmintį ir sprendimų priėmimą.

Jau anksčiau kanapių rūkymas buvo siejamas su padėjusiu skaičiumi šizofrenijos susirgimų.Bristolio mokslininkai tyrimus atliko su žiurkėmis, kurioms buvo duodamas aktyvus kanapių elementas.Žiurkių smegenyse įmontuoti elektrodai atskleidė, kad dvi valandos po elemento pavartojimo, jos dvi valandas sunkiau atlikdavo užduotis.

Jei maža porcija kanapių turi tokį patį efektą žmogui, tai įrodo, kad viena suktinė gali žymiai pakeisti žmogaus elgseną.

Mattas Jonesas, tyrimo vadovas, teigia: „Kanapė normalaus žmogaus elgesį paverčia panašiu į šizofrenijos paciento. Ankstesni tyrimai rodė sąsają tarp šios ligos ir narkotiko, tačiau neturėjome detalesnių tyrimų“.

„Ką mes aptikome, tai smegenų bangų, kurios apdoroja informaciją ir dalijasi ją su kitais smegenų regionais, disinchronizaciją, pavartojus kanapių“, - aiškina mokslininkas.

Eksperimento metu žiurkės, kurioms buvo duotos aktyviosios kanapių medžiagos, negalėjo priimti teisingų sprendimų labirintuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Eugenijus

Eugenijus portretas
Sizofrenija- tai sitas straipsnis. Jus geriau parasykite kokia zala padaro pigus alus, kaip ir visas kitas alkoholis. Ten tai tikra gresme, kiekvienam is musu, o kanapes olandai ruko jau 400 metu, sizofreniku gatvese nemaciau, bet matau kruva pijoku Klaipedos gatvese, kurie mirs kai prasides salciai.

qqq

qqq portretas
Žodžiu, gerkit alkoholį, po jo 2 valandas gerai spręsit bet kokias užduotis :))))))))))

Kanapinis

Kanapinis portretas
Man šitas straipsnis sukėlė šizofrenijos simptomus :D Birute, kam rašote apie dalykus, apie kuriuos neturite absoliučiai jokio supratimo? Oi, buvau pamiršęs - gi toks žurnalistų darbas :)
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių