Pereiti į pagrindinį turinį

E. knygos populiarėja, bet spausdintų dar nepakeis

E. knygos populiarėja, bet spausdintų dar nepakeis
E. knygos populiarėja, bet spausdintų dar nepakeis / „Amazon“ nuotr. „Amazon Kindle“

Nešiojamieji elektroninių knygų skaitymo įtaisai, tokie kaip „Amazon Kindle“ ar „Sony Reader“ vis populiarėja, tačiau spausdintų knygų artimiausiu metu jie nepakeis ir jiems teks smarkiai konkuruoti su kitais elektroninio turinio įtaisais.

„Amazon Kindle“ ir „Sony Reader“ populiarumas iššaukė naujų panašių įtaisų antplūdį. Dauguma jų lengvi, nedideli, galintys tilpti į rankinę, kai kurie naudoja „Wi-Fi“ belaidį ryšį atsisiųsti turinį iš interneto. Kiti jau pristato ir įtaisus su sulankstomais ekranais. Leidėjai taip pat sparčiai ima skaitmenizuoti savo leidžiamas knygas.

Tiesa, pripažįstama, kad e. knygų skaitymo įtaisai kol kas iau domina technologijų entuziastus. Gamintojų tikslas – supaprastinti juos ir padaryti patrauklius pagrindinei skaitytojų auditorijai.

Pabrėžiamas ir ekologinis aspektas – naujos technologijos, kurias siekiama diegti į e. knygų skaitymo įrenginius, sunaudotų itin mažai energijos, mat ji nebūtų naudojama vaizdui ekrane rodyti.

Kiti leidėjai aiškina, kad specializuoti e. knygų skaitymo įtaisai susidurs su mobiliųjų telefonų konkurencija, mat šie yra labiau paplitę, o didėjantys jų ekranai tampa patogesni skaityti. Pavyzdžiui, Japonijoje leidžiamos knygos, komiksai, skirti specialiai mobiliesiems telefonams.

Technologijų tyrimų kompanija „iSuppli“ prognozuoja, kad pasaulinė e. knygų skaitymo įtaisų rinka nuo 3,5 mln. JAV dolerių (8,96 mln. litų) 2007-aisiais išaugs iki 291 mln. dolerių (745 mln. litų) 2012 metais.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų