Aplinkosaugininkai išgelbėjo tūkstančius gaištančių žuvų

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Aplinkos apsaugos departamento Panevėžio aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai gavę pranešimą, kad Panevėžio rajono savivaldybėje, Nevėžio upėje gaišta žuvys, skubiai ėmėsi veiksmų ir išgelbėjo dūstančias žuvis.

Nuvykus į vietą aplinkosaugininkai nustatė, kad išsiliejus Nevėžio upei pavasario tirpsmo metu buvo užtvindytos pievos ir senvagės į kurias suplaukė didelis kiekis žuvų. Greitai nuslūgus vandeniui, žuvys  įstrigo gilioje dauboje ir nebegalėjo išplaukti į Nevėžio upės vagą. Sušilus orui deguonies kiekis vandenyje sumažėjo ir gausiai susispietusios dauboje žuvys pradėjo gaišti.

„Džiugina tai, kad Naujamiesčio gyventojai susitelkė bendram tikslui – drauge kuo skubiau išgelbėti dauboje įstrigusias žuvis. Susisiekus su Naujamiesčio miestelio seniūnu taip pat sulaukėme pagalbos“, – sako Panevėžio aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkė Ieva Jakupkaitė.

Pasak aplinkosaugininkės, Naujamiesčio seniūnas padėjo nustatyti žemės savininką, kuris leido vykdyti kasimo darbus savo žemėje, kad būtų iškasta reikiama vaga.

„Nedelsiant ėmėmės priemonių – koordinavome žuvų išteklių gelbėjimo procesus. Sutarus su vietiniais gyventojais ir pasitelkus jų ekskavatorių buvo iškastas 1 m. gylio griovys, kuris sujungė dauboje įstrigusias žuvis su Nevėžio senvagės vingiu. Taigi žuvys saugiai pasiekė upę“, – teigia I. Jakupkaitė.

Aplinkosaugininkai išgelbėjo kelis tūkstančius įvairiausių žuvų – kuojų, šapalų, aukšlių, ešerių, raudžių, lydekų ir kt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

šaunuoliai,

šaunuoliai, portretas
gerai ,kad nesuėdė.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių