Pereiti į pagrindinį turinį

Ar galima rinkti grybus po pirmųjų šalnų?

2015-10-19 07:07
BFL nuotr.

Jei grybai nebuvo įšalę, juos rinkti galima, tačiau prieš valgant būtina tinkamai termiškai apdoroti. Taip teigia Lietuvos miško grybų ir uogų verslininkų asociacijos prezidentas Virginijus Varanavičius.

LRT RADIJO klausytoja domisi grybavimu po pirmųjų šalnų. „Turiu tikriausiai visiems grybautojams aktualų klausimą: ar galima rinkti grybus po pirmųjų šalnų? Ar jie nenuodingi?“ – teiraujasi klausytoja.

Lietuvos miško grybų ir uogų verslininkų asociacijos prezidentas V. Varanavičius teigia, kad po šalnų grybus rinkti galima, jei grybai nebuvo įšalę ir atsileidę.

„Kad grybai sušaltų, reikia kelių šaltų vakarų ir naktų iš eilės. Iš šalčio pakąstos žemės rinktų grybų maistui naudoti nepatartina. O nesušalusius grybus valgyti galima, tik prieš tai būtina juos tinkamai termiškai apdoroti“, – įsitikinęs V. Varanavičius.

Anot asociacijos prezidento, dėl orų pokyčių ir jau pasibaigusio sezono, grybų kokybė ir maistinės savybės jau nebe tokios geros, tačiau nedidelį grybų kiekį valgyti galima.

„Tiesa, patarčiau juos termiškai apdoroti dvigubai: iš pradžių – virti, o vėliau – kepti“, – rekomenduoja V. Varanavičius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų