Atsisveikinimas su mylima pandų pora: jos visada buvo mano paguodos šaltinis

  • Teksto dydis:

Tūkstančiai Japonijos gerbėjų su ašaromis akyse atsisveikino su mylima pandų pora. Gyvūnai savaitgalį paskutinį kartą viešai pasirodė Tokijo Ueno zoologijos sode, prieš juos išgabenant gydyti į Kiniją.

Daugiau kaip 2 tūkst. lankytojų, kurių daugelis vilkėjo marškinėliais ir nešėsi pandų motyvais papuoštus daiktus, dar likus kelioms valandoms iki atidarymo stovėjo eilėje prie zoologijos sodo.

Kai kurie teigė, kad norėdami užsitikrinti savo šansą pamatyti pandas stovyklavo per naktį.

Abi 19 metų amžiaus pandos į Ueno zoologijos sodą atvežtos 2011 m.

Nors jų nuomos sutartis galioja iki 2026 m., Japonija ir Kinija sutiko, kad jos grįžtų namo, nes, pasak zoologijos sodo atstovų, senstančiai porai reikia gydyti aukštą kraujospūdį.

Hirono Sasaki, kuri įėjimo į zoologijos sodą laukė nuo 5 val. ryto, verkė.

„Jie visada buvo mano paguodos šaltinis, todėl man be galo liūdna. Man patiko matyti Ri Ri, laipiojančią po medžius savo senajame aptvare“, – kalbėjo moteris.

Po kelias valandas trukusio laukimo lankytojams buvo skirta vos kelios minutės, kad jie galėtų apžiūrėti juodai baltus gyvūnus.

Laimingieji galėjo pamatyti juos, kramtančius bambuko šakas, tačiau kiti galėjo juos užfiksuoti tik miego metu.

Kinija siunčia pandas į užsienį kaip geros valios ženklą, tačiau išlaiko nuosavybės teisę į gyvūnus ir visus jų jauniklius.

Šie gyvūnai yra kilę iš pietvakarių Kinijos ir yra neoficialus nacionalinis talismanas.

Pandos, kurios laukinėje gamtoje dauginasi retai ir maitinasi bambukais, tebėra viena labiausiai nykstančių rūšių pasaulyje.

Skaičiuojama, kad laisvėje gyvena apie 1,8 tūkst. pandų, o dar 500 yra zoologijos soduose arba rezervatuose, daugiausia Sičuane.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių