Belgai Kalėdų eglutėms suteiks antrą gyvenimą

Gento miestas Belgijoje nudžiugino gamtos mylėtojus suteikęs jiems galimybę išgelbėti nuo krosnies savo Kalėdų eglutes.

Gento merija atsižvelgė į gyvas eglutes nusipirkusių gyventojų prašymus ir skyrė žemės plotą mieste, kur jas galima pasodinti. Nemažai miesto gyventojų Kalėdoms nusipirko gyvas eglutes su šaknimis ir po poros šventinių savaičių nusprendė jas pasodinti, bet neretai neturėjo kur.

„Manau kad tai puiku, kad ši vieta yra čia. Tai suteiks miestui daugiau žalumos. Taip mums nereikės kiekvienais metais kirsti naujos Kalėdų eglutės.

Kai pasodinsime ją čia, suteiksime jai antrą gyvenimą ir jos nereikės sudeginti“, – sakė Gento gyventoja vardu Min Chimwiwat.

Gento vaikai buvo vieni pagrindinių šios akcijos dalyvių.

„Mes užrašėme savo vardus ant žymeklių kuriuos užkabinsime ant medžių. Taip, kitais metasi atpažinsime savo eglutę. Tada galėsime vėl pasiimti ją į namus“, – džiaugėsi Gente gyvenanti Pipa Vandele.

Ir iš tikrųjų eglutes pasodintas šiame plote bus galima išsikasti prieš kitas Kalėdas ir vėl jas papuošti. Sunku pasakyti kiek tokių persodinimų jos iškęstų, bet tos kurios čia prigis geriausiai, kitoms Kalėdoms greičiausiai jau bus per didelės ir galės ramiai žaliuoti toliau.


Šiame straipsnyje: eglėKalėdoseglutėbelgai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių