Pereiti į pagrindinį turinį

Danijos zoologijos sodas gali atsikratyti dar vienos žirafos, vardu Marius

2014-02-14 06:52
BNS inf.
žirafa Marius
žirafa Marius / Reuters nuotr.

Praėjus vos kelioms dienoms po to, kai pasaulio pasipiktinimą sukėlė žirafos nužudymas viename Kopenhagos zoologijos sode, kitas Danijos zoologijos sodas pranešė, kad taip pat ketina atsikratyti žirafos, kuri pavadinta Mariumi.

Netoli Herningo esantis Jutlandijos zoologijos sodas ketvirtadienį pranešė, kad jam taip pat gali tekti nužudyti vieną iš jo žirafų, kuriai taip pat atsitiktinai duotas Mariaus vardas, nes dėl savo genų gyvūnas yra netinkamas veisimui.

„Jeigu gausime patelę, negalėsime jo (Mariaus) laikyti, nes tada du patinai kausis tarpusavyje dėl jos“, – sakė zoologijos sodo prižiūrėtoja Janni Loejtved Poulsen (Jani Liujtved Poulsen) naujienų agentūrai AFP.

Septynerių metų Marius yra sveikas, tačiau ne taip reikalingas veisėjams, kadangi jo genų jau yra Europos nykstančių gyvūnų programoje (EEP), kurioje šis zoologijos sodas dalyvauja nuo praėjusių metų.

Zoologijos sodas balandį gavo kitą patiną, kuris pagal EEP nuostatas yra tinkamesnis veisimui.

„Gavome vieną žirafos patiną, kuris genetiškai yra aukšto rango; dabar veisimo koordinatoriai nuspręs, kada jie mums duos kitą grynaveislę žirafą“, – sakė Loejtved Poulsen.

Jeigu ši Europos organizacija neras Mariui naujų namų, Jutlandijos zoologijos sodas turės jį užmigdyti, sakė ji.

Praėjusią savaitę Kopenhagos zoologijos sodo vadovas sulaukė grasinimų mirtimi po to, kai sodas atsikratė pusantrų metų žirafos patino Mariaus, nepaisant internete surinktų žmonių parašų, kad gyvūnas išgelbėtas.

Vis tik žirafos patinas buvo paskerstas, išdarinėtas, o jo mėsa sušerta liūtams. Beveik viskas buvo atlikta stebint lankytojams, tarp kurių buvo nemažai vaikų.

Kopenhagos zoologijos sodas paaiškino, kad gyvūnas buvo paskerstas, siekiant išvengti įvaisos pagal Europos zoologijos sodų ir akvaparkų taisykles.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų