Mokslininkams nerimą kelia Sibire liepsnojantys gaisrai

Klimato tyrėjams nerimą kelia Sibire ir Rusijos rytiniame pakraštyje liepsnojantys miškų gaisrai bei rekordinės temperatūros. Vien tik birželį dėl gaisrų į atmosferą pateko 59 megatonos anglies dioksido, ir tai yra šešiomis megatonomis daugiau nei praėjusių metų birželį, antradienį pranešė ES Koperniko klimato kaitos tarnyba (C3S).

Tarnybos duomenimis, tai yra didžiausios emisijos, išmatuotos per praėjusius 18 metų. Liepsnas kursto rekordinės temperatūros Rusijos arktyje ir sausra.

Ypač tai justi Jakutijos ir Čiukčijos regionuose. Mokslininkai dalyje Sibiro fiksavo iki 10 laipsnių aukštesnes birželio temperatūras nei vidurkis. Aplinkos organizacijos „Greenpeace“ duomenims, vietomis termometrų stulpeliai siekė 38 laipsnius.

„Nerimą kelia tai, kad Arktis šyla greičiau nei likęs pasaulis“, – sakė C3S atstovas Carlas Buentempas.

Miškų gaisrų situacija Rusijoje įtempta – liepos pradžioje liepsnojo daugiau kaip 2 mln. hektarų plotas. Šiuo metu pirmą kartą gaisrų teritorija susitraukė iki mažiau nei milijono hektaro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Astronomas geofizikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

Astronomas geofizikas inž. ROMUALDAS  ZUBINAS  portretas
SKAITYKITE ROMOS POETĄ OVIDIJŲ - PAŽINSITE " FAETONTĄ" - kuris, neva, prieš 6000 metų, sudegino Žemę! OVIDIJUI porina ARISTOTELĮS ir HERODOTAS! Pastarasis minavojo milžiniškus gaisrus Afrikoje. O KUR VADINAMASIS "ALEKSANDRAS MAKEDONIETIS", KURIS NEVA, "UŽKARIAVO" BEVEIK VISĄ RYTŲ AZIJĄ?! LAKAS MOKSLININKAMS ŽINOTI, - KAD A. MAKEDONIETIS SIMBOLIZUOJA, ERŲ SANDŪROJE, ŽEMĖJE ĮVYKUSIAS NUOŠLIAUŽAS NUO AZIJOS KALNŲ! BEJA, ŠIŲ NUOŠLIAUŽŲ METAS JAU ARTĖJA! Beja, BŪTENT NUOŠLIAUŽOS NUO ŽEMĖS PAVIRŠIAUS NUŠLAVĖ TOKIAS KULTŪRAS KAIP - MOHENŽO - DARAS IR HARAPAS! ŠIOS KATASTROFOS ŽEMĖJE VYKSTA PERIODIŠKAI - TAI PIETINIAME, TAI ŠIAURINIAME ŽEMĖS PUSRUTULYJE - PRIKLAUSOMAI NUO TO, KURIAME ŽEMĖS PUSRUTULYJE BŪNA SAULĖ!!!! ,

Astronomas geofizikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

Astronomas geofizikas inž. ROMUALDAS  ZUBINAS  portretas
Mokslininkams būtina žinoti, kad: YRA GEOFIZINIAI PROCESAI KURIE ŽEMĖJE VYKSTA PERIODIŠKAI, - KAS 1000, 3 000, 6 000 , 12 000, 24 000, 48 000 ir net 96 000 metų! Visi jie priklauso LIETUVIŲ DIEVO PRADŽIAPAČIO ( BRAHMOS TĖVO) KATEGORIJAI! VISI JIE BUVO ATRASTI - SENIAUSIOS ŽEMĖJE LIETUVIŲ KALBOS DĖKA!!! TAM PRIREIKĖ ĮMINTI PER 4 500 SENIAUSIŲJŲ ŽEMĖJE KULTŪRŲ ŠALTINIUS!! LAIKAS NEPAINIOTI - ŽEMĖJE VYKSTANČIŲ GEOFIZINIŲ PROCESŲ, SU - ORO - VANDENS bei - UGNIES TARŠĄ, UŽ KĄ MŪSŲ PROTĖVIAI NUSIKALTUSIUS BAUSDAVO MIRTIES BAUSME!!!

Astronomas geofizikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

Astronomas geofizikas inž. ROMUALDAS  ZUBINAS  portretas
KADA MŪSŲ MOKSLININKAI SUSIPAŽINS SU: - ARISTOTELIO "METEOROLOGIKĄ" : - ROMOS POETO OVIDIJAUS - "FAETONTAS" bei "METAMORFOZES" ir pažins - KAS? ir KODĖL? ŽEMĖJE VYKSTA MŪSŲ LAIKAIS???? -
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių