Naujojoje Zelandijoje išgelbėti septyni ant kranto užplaukę delfinai

Naujojoje Zelandijoje septyni delfinai šeštadienį buvo sėkmingai nustumti atgal į jūrą, jiems užplaukus ant kranto, bet dar keli gyvūnai nugaišo, pranešė aplinkosaugos pareigūnai.

Apie tūkstantis vietos gyventojų ir atostogautojų kelias valandas teikė pagalbą trumpapelekėms grindoms, įstrigusioms seklumoje Šiaurės salos Koromandelio pusiasalyje.

Popietę sulaukus vandenyno potvynio gyvūnai buvo nukreipti plaukti į gilesnius vandenis. Juos lydėjo keli laiveliai.

„Septynios išgyvenusios grindos buvo išlydėtos iš Matarangio įlankos.  Harbour. Mūsų darbuotojai laidoja keturis negyvus delfinus“, – sakoma aplinkos apsaugos departamento „Twitter“ žinutėje.

Jūrų apsaugos grupė „Project Jonah“ anksčiau paskelbė raginimą kvalifikuotiems medikams nuvykti į Matarangį ir padėti gelbėtojams.

„Vietos gyventojai atlieka puikų darbą, bet jeigu esate kvalifikuotas medikas, atostogaujantis tame regione, jūsų pagalba labai praverstų“, – sakoma „Project Jonah“ pranešime, paskelbtame per „Facebook“.

Trumpapelekės grindos yra giminingos ilgapelekėms grindoms, dažnai užplaukiančioms ant seklumų Naujosios Zelandijos vandenyse.

Prieš dvejus metus daugiau kaip 330 grindų nugaišo dviejose vietose užplaukusios ant kranto ties Atsisveikinimo nerija Naujosios Zelandijos Pietų salos šiauriniame gale.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nerijus

Nerijus portretas
O kad žmonės žmones gelbėtų taip, bet taip būna ne visada. O čia ne į temą. Buvo geros futbolo rungtynės tarp lietuvių ir naujųjų zelandų. 1:0
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių