Nelegalus gyvūnų verslas Lietuvoje įgauna pagreitį

  • Teksto dydis:

Nelegalus gyvūnų verslas Lietuvoje įgauna pagreitį. Muitininkai pastebi, kad šiemet padaugėjo iš Rusijos ar Baltarusijos įvežamų keturkojų. praneša LNK žinių tarnyba.

Daugybė ligotų šunų pas savanorius pateko iš gyvūnų daugyklų. Jose keturkojų sveikata niekas nesirūpina. Daugyklų tikslas - vesti ir pardavinėti šuniukus. Ir nesvarbu - sveikus ar ne.

Nors tokie šuniukai atrodo kaip veisliniai, jų grynakraujais laikyti negalima. Gyvūnų daugyklose šuniukai ir katės laikomi blogomis sąlygomis.

Nelegalūs gyvūnų daugintojai prisidengia kačių ir šunų parodomis, tačiau iš tikrųjų keturkojus parduoda Europoje. Specialistai perspėja, kad dokumentų neturintis šuo ar katė, nors ir kainuoja pigiau, yra itin rizikingas pirkinys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Agnė

Agnė portretas
Geriau pasidomėtų legaliais daugintojais, išdidžiai save vadinančiais veisėjais ir garsiai rėkiančiais apie nedokumentuotų gyvūnų jiems daromą žalą. Tarp jų netrūksta tokių, kur gyvūnai taip pat laikomi baisiomis sąlygomis, į juos žiūrima tik kaip į pinigų fabrikėlį. Kai tik gyvūnas tampa netinkamu veisimui, juo vienaip ar kitaip atsikratoma. Tokios "veisyklos" oficialiai įregistruotos, ir jas patikrinti nėra sudėtinga. Tik niekam neįdomu. Svarbiausia-garsiai paloti ant kitų. Tarp kurių irgi pasitaiko mylinčių ir prižiūrinčių savo gyvūnus. Taip, kad nereikia visų lyginti pagal vieną.

Anonimas

Anonimas portretas
Kada subines trinantys kedese klerkai prades dirbti.

Kaunas

Kaunas portretas
Kuo skubiau reikia tvarkos su tais veisejais.Isiulo zmonem,kiti dovanoja kuris net nenori to gyvuno.Todel ir meto juos kur papuola.Reikia uzdeti nemazus mokescius ir tvarka zenklinimui uz juos.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių