Patarimai, kaip pasigaminti vasaros rezidenciją jūrų kiaulytėms

Kai atšyla oras, ne tik didiesiems keturkojams, bet ir jūrų kiaulytėms naudinga pasiganyti lauke. Kadangi ne visos jos mėgsta būti pakinkytos į pavadėlį, savadarbis lauko narvelis – puiki alternatyvą mažiesiems augintiniams suteikti pavasarinį džiaugsmą, o kad jis būtų be pavojų, veterinarė Ingrida Aleksejeva dalijasi naudingais patarimais.

Narvelio gamybai jums reikės: dviejų su puse metro ilgio ir metro aukščio metalinio tinklo, devynių vienetų pusės metro ir septynių vienetų metro ilgio medienos tašų, penkių faneros plokščių, tvirtinimo elementų ir medinių kaladėlių, medsraigčių, kniedžių ir rankenos bei įrankių – elektrinio suktuvo, kniedžių šaudyklės ir pjūklo.

Viskas prasideda nuo rėmų gamybos, kuriai naudojamos medžio tašos. Sumontavus rėmą, dedamas apsauginis tinklas, pritvirtinant jį kniedžių šaudykle.

„Patariu rinktis metalinį tinklą su mažais langeliais, kad jūrų kiaulytės negalėtų iškišti snukučio ar letenėlių“, – teigia jūrų kiaulyčių augintojas.

Toliau tinklu apgaubiamos šoninės sienos – grindis atstos žolė, o įėjimui bus padarytos durelės. Paskutinis elementas – rankena, tvirtinama ant narvelio viršaus, kad vasaros namelį būtų galima lengvai transportuoti į kitą vietą.

Be to, labai svarbu viduje pastatyti mažą namelį, kur jūrų kiaulytės galėtų pasislėpti nuo saulės kaitros ar netikėtai prasidėjusio lietaus. „Svarbu, kad ir pats narvas nestovėtų prieš tiesioginius saulės spindulius, kadangi jūrų kiaulytės yra linkusios perkaisti“, – perspėja veterinarė I. Aleksejeva.

Patariu rinktis metalinį tinklą su mažais langeliais.

Prieš dedant jūrų kiaulytes į jų vasaros rezidenciją, būtina patikrinti, ar narvas yra padėtas ant stabilaus paviršiaus, o įdėjus – nepamiršti uždaryti durelių.

Egzotinių gyvūnų specialistė I. Aleksejeva perspėja, kad pastačius narvelį svarbu pažiūrėti, ar neliko išlindusių vinių ar kitų statybai naudotų aštrių detalių: „Kad jūrų kiaulytės nesusižalotų, svarbu patikrinti, ar sienelėse neliko atšepusios medienos, išlindusių metalinių konstrukcijų.“

Namelis skirtas tik iškiloms, tad nerekomenduotina augintinių ten palikti per ilgai. „Apskritai, jūrų kiaulytes galima išvesti pasivaikščioti tik tada, kai žemę įšyla tiek, kad ant jos yra malonu sėdėti. Nereikėtų palikti graužiko per naktį, nes katinai mėgsta kišti letenas ten, kur nereikia“, 0 apie pavojus perspėja veterinarijos gydytoja.

Plačiau – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių