Pensininko namuose rasta 100 negyvų kačių

Pietų Prancūzijoje vieno pensininko namuose rasta maždaug 100 kačių gaišenų, pirmadienį pranešė gyvūnų apsaugos asociacijos.

Savanoriams apie nugaišusias kates pranešė 81 metų vyro dukterėčia, atvykusi į senolio namus šeštadienį, kai jis buvo paguldytas į ligoninę Nicoje, Prancūzijos Rivjeroje.

Dauguma gaišenų buvo sudėtos į plastikines arba medines dėžutes, pranešė vietos dienraštis „Nice-Matin“.

Namuose ir aplink juos taip pat buvo rasta voverių bei žiurkių liekanų, šuns žandikaulis.

Dar daugiau nei 20 senelio namuose rastų badmiriavusių gyvenusių kačių buvo perduotos veterinarijos gydytojams arba perkeltos į prieglaudas.

„Sprendžiant iš gaišenų padėties, dauguma kačių buvo sudėtos į dėžutes jau negyvos, – sakė  asociacijos „La Tribu du Fourmilier“ pirmininkas Philippe'as Desjacques'as (Filipas Dežakas) naujienų agentūrai AFP. – Nors manome, kad bent jau dvi buvo uždarytos dar gyvos“.

Ant svetainės sofos rasta sudraskyta vienos katės gaišena, apgraužta kitų augintinių.

Pasak Ph. Desjacqueso, pensininkas veikiausiai sirgo Nojaus sindromu. Juo sergantys dažnai vieniši žmonės paprastai priglaudžia daugybę gyvūnų, nors negali jais tinkamai pasirūpinti.

Nojaus sindromas yra Diogeno sindromo, kuriuo sergantys asmenys kaupia daiktus, atmaina.

Pasak Ph. Desjacqueso, gyvūnų apsaugos asociacijos pateiks šiam vyrui baudžiamuosius kaltinimus dėl netinkamos gyvūnų priežiūros ir aplaidumo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ligonio,sunkios bukles ligonio namai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių