Po Palangą dienos metu blaškėsi žvėris

Po publikacijos „Pajūryje siaubą kelia į laisvę ištrūkę vilkai“ socialiniuose tinkluose pasipylė klaipėdiečių ir palangiškių liudijimai apie fiksuotas vilkų pasirodymo vietas.

Vienam gyventojui pavyko stebėti visą vilko kelionę per patį Palangos centrą. Gyventojai tvirtina, kad sutikimas akis į akį su vilku kėlė šiurpą.

Žvėris pasirodė mieste

Palangiškis Ignas Tiškus tikino, kad vasario 11-ąją vilką netoli Palangos senosios gimnazijos jis išvydo šiek tiek prieš devintą ryte.

„Ketvirtadienį 8 val. 45 min. Jūratės gatvėje lipau į automobilį ir ruošiausi važiuoti į darbą. Pamačiau gatvė atbėgantį vilką. Buvo kilusi mintis, kad tai gal šuo. Gyvūnas bėgo priekyje, o paskui jį sparčiu žingsniu ėjo pagyvenusi pora. Kilo mintis, kad tai jų šuo. Tačiau keturkojis nutolo, net nesidairydamas, lyg eitų su tikslu. Tuomet įsitikinau, kad tai yra vilkas“, – pasakojo palangiškis.

Vaikinas sėdo į automobilį ir nuvažiavo savais reikalais. Tačiau išsukęs iš Palangos autobusų stoties, ties Kretingos gatvės ir Klaipėdos plento sankryža išvydo tą patį vilką.

„Netoli degalinės vilką pamačiau antrą kartą. Gatvę jis kirto degant raudonam šviesoforo signalui, dar vairuotojai ėmė jam signalizuoti. Tuomet jau išsitraukiau telefoną ir nufilmavau jį“, – pasakojo I.Tiškus.

Perėjo visą Palangą

Jaunuolis skaičiavo, kad vilkas per tą laiką turėjo įveikti nemažą atstumą.

„Jis traukė nuo jūros. Buvo visas šlapias. Judėjo greitu žingsniu. Išeitų, kad jis per visą Palangą perėjo Jūratės gatve, gal kažkur buvo pasukęs, tačiau išėjo tiesiai į sankryžą ties „Statoil“ degaline. Na taip, gal ir pro Antano Boso namus praėjo, netoli ten“, – apie žvėries maršrutą pasakojo palangiškis.

Nežinia ar tik daugiau žmonių nematė šio gyvio, besiblaškančio po Palangą, nes vilkas turėjo bidzenti pačiu centru, kirsti Vytauto gatvę ir patraukti per gyvenamųjų namų rajonus.

„Jis automobilių nesibaidė. Aš jam dar švilptelėjau, jis atsisuko ir toliau nuėjo. Retas atvejis pamatyti tokį žvėrį Palangoje. Vilkas judėjo lyg turėtų tikslą“, – pasakojo I.Tiškus.

Nuo sankryžos vilkas nubėgo Nemirsetos link. Jį bėgantį šalikele matė ir daugiau žmonių, važiuojančių automobiliais. Ar po Palangą blaškėsi dvimetė vilkė, kuri papuolė po automobilio ratais, dar nėra aišku. Iš trijų į laisvę ištrūkusių vilkų ir A.Boso įkurto elnyno, laisvėje tebėra du vilkai.

Laukia pranešimų

Kiti gyventojai dar vieną vilką nufotografavo šeštadienį Nemirsetoje. Tai, kad vilkas leidosi stebimas žmonių, panašu, kad tai yra elnyno bėglys.

Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkiškas Vitalis Marozas nustebo išgirdęs, kad vilkas blaškėsi po patį Palangos centrą.

„Nieko sau. Ir dar dienos metu per miestą ėjo? Bent tiek gerai, kad žmonių jie nepuola. Panašu, jog tvirtinasi ta versija, kad nelaisvėje augintas žvėris kitaip žiūri žmogų. Nežinia kaip čia bus, jau savaitė praėjo. Gal mes jų daugiau ir nepamatysime, pasitrauks į miškus. Na jei nepavysk tik sugauti jų. Gerai būtų, kad žmonės praneštų, jei tik dar kartą išvystų“, – kalbėjo V.Marozas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytas

Vytas portretas
Na ,kad žvėris,bet vistiek nori gyventi laisvėje ir ne tokioje pelkėje,kaip ,kad rodė per televiziją.Juk ir vilkui reikia turėti guolį o ten vien vanduo aplinkui ir nei vienos sausos vietos.

koks čia žvėris

koks čia žvėris portretas
kokio nors niekšo išmestas šuo.

to vilma

to vilma portretas
kai pačiups už leškos bus neik į mišką:)))
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių