Rykštenes patariama skinti be jokios sąžinės graužaties

Geltonai pievas dažančią rykštenę, kurią greičiausiai yra matęs kiekvienas, galima skinti be jokios sąžinės graužaties – gamtai dėl to bus padaryta tik nauda. 

Rykštenė – invazinis augalas, darantis žalą mūsų ekosistemai, sako Lietuvos gamtos fondo direktorius.

Rykštenė – svetimžemis, invazinis augalas, [į Lietuvą] atklydęs atsitiktinai arba su žmogaus pagalba ir keliantis nemažai problemų. Jis plinta, nustelbia kitus augalus ir taip keičia mūsų ekosistemą“,– pasakoja Lietuvos gamtos fondo direktorius Edmundas Greimas.

Lietuvoje yra trys invazinės rykštenės rūšys: kanadinė, aukštoji ir didžioji. Taip pat turime ir vietinę rykštenės rūšį – paprastąją rykštenę, augančią Eurazijoje. Pasaulyje iš viso skaičiuojama iki 150 rykštenių rūšių.

Daugiau apie rykštenę – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

creditsistensi

creditsistensi portretas
dar viena invazinė piktžolė - raukit be gailescio...

creditdestiny

creditdestiny portretas
Sveiki Turiu gera naujiena pasidalinti su visais žmonėmis! Gaukite paskolos pinigų internete! paskola reikia pinigų už projektą? finansuoti pirkimą? pradėti savo verslą? Tiesiog reikia bet kokią finansinę paramą? Mes teikiame internetu pinigines paskolas saugiai ir visiškai confidentialité.Nous yra bendradarbiaujant su partnerių bankų greitas ir patikimas paslaugas. Susisiekite su mumis dėl bet kokios informacijos. Jo adresas Gmail: creditdestiny@gmail.com NB! Juokdarys susilaikyti.

aha

aha portretas
isskinkim rykstenes, kad tose apleistose vietose isiveistu sosnovskio barsciai
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių