Pereiti į pagrindinį turinį

Saugomos teritorijos rengia „Geografijos naktį“

2023-04-14 05:20
BNS inf.

Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba (VSTT) bei nacionalinių ir regioninių parkų direkcijos penktadienį rengia „Geografijos naktį“.

Organizatorių nuotr.

Saugomose teritorijose bus rengiami žygiai, ekskursijos, varžybos, paskaitos.

VSTT Nacionaliniame saugomų teritorijų lankytojų centre Vilniuje pristatys išskirtinę temą apie naktinio dangaus saugomas teritorijas, o renginio svečiai – „Sky Chasers LT“ pasakos apie naktinio dangaus perlus ir jų gaudymo istorijas.

Anot VSTT pranešimo, naktinio dangaus rezervatai ir parkai yra tokios teritorijos, kur saugomas natūralus nakties dangus nuo žmogaus veiklos sukeliamų šviesų. Tokie rezervatai ir parkai steigiami ne tik siekiant išsaugoti natūralią kraštovaizdžio būseną be intensyvios vizualinės taršos, kurią sukelia dirbtiniai šviesos šaltiniai, bet ir pagelbėti biologinei įvairovei sukuriant ramybės zonas, kur gyvenimas vyksta tik pagal natūralius paros ciklus, o tai ypač svarbu naktiniams gyvūnams.

„Sky Chasers LT“ – dangaus medžiotojų grupė, jos narių patirtis fotografuojant dangų siekia kelis dešimtmečius.

Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija penktadienį ir šeštadienį rengs žygius, paskaitas ir pasisėdėjimus su geologu Albertu Bitinu, Dubysos regioniniame parke, Anykščių regioniniame parke planuojami žygiai, Gražutės regioniniame parke – naktinės orientavimosi varžybos, Kauno marių regioniniame parke – renginys apie pelėdas ir žygis į Dubravos rezervatinę apyrubę.

Vilniaus pilių valstybinio kultūrinio rezervato direkcija organizuoja ekskursiją „Vilniaus pilys – metras iki mamutų“. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų