Sekmadienį tebevyraus kaitra: kada tikėtis vėsesnių orų?

Lengviau atsikvėpti nuo pastarosiomis dienomis į mūsų šalį plūstelėjusios kaitros bus galima tik nuo antradienio, sako sinoptikai. Sekmadienį ir pirmadienį dar bus karšta ir tvanku, o ir lietus iš pavienių debesų ne visur atgaivins.

Sekmadienį vėsiausias rytas buvo Radviliškyje ir Utenoje – čia buvo apie 13 laipsnių šilumos, o prie jūros buvo nelabai vėsu: Palangoje – 19, Nidoje laikėsi net 21 laipsnio šiluma. Visur kitur vyravo 14-16 laipsnių šiluma.

Sekmadienį bus karšta. Temperatūra šoktelės vėl aukštai, daug kur iki 28-30, o vietomis pietvakariniuose, pietiniuose rajonuose – iki 31 laipsnio karščio, LRT Radijui sakė sinoptikė Edita Gečaitė.

Popietinėmis valandomis kai kur susiformuos pavieniai trumpalaikio lietaus debesys, kai kur gali pagriaudėti perkūnija, bet lietus, anot sinoptikės, tikrai atgaivins ne visur, tad šalyje ir toliau vyraus sausi orai.

Pirmadienį orai dar bus labai panašūs. Naktis bus rami, sausa ir šilta – paryčiais bus 14-20 laipsnių.

Dieną šalį pasieks šaltasis atmosferos frontas, bet jis drėgmės turės labai menkai, todėl trumpas lietus numatomas tik vietomis, kai kur su perkūnija. Pirmadienis bus paskutinė proga naują savaitę pasimėgauti karštais orais. Vėl kaitins iki 28-31 laipsnio karščio.

Nuo antradienio atvės, atplūs gaivesnis oras, sakė sinoptikė E. Gečaitė. Naktį atvės iki 11-16, o dieną jau bus 21-26, kai kur iki 27 laipsnių šilumos. Tad bus galima šiek tiek atsipūsti nuo kaitros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS  ZUBINAS  portretas
KIEKVIENAIS METAIS, ŠIAURINIS ŽEMĖS PUSRUTULIS, Į SAULĘ PAKRYPSTA PER 0. 08 radialinį LAIPSNĮ! NUO 2500- jų METŲ, ŠIAURINIAME ŽEMĖS PUSRUTULYJE BUS TIKAI VIENAS METŲ LAIKAS - VASARA IR DIENA! PIETINIAME- NAKTIS IR ŽIEMA!!!

Med.

Med. portretas
Viskas gerai išskyrus Afrikietiškas oras.Lietuviams nebūdingas ir nesveikas.Durniai,Atleiskite, kepinasi ir nesupranta ką reiškė ir kokios pasekmės gali būti.Sėkmės kepti kaip keptuveje.Trimituoja gydytojai ,nesideginkite ,nesveika ,vistiek pilni paplūdimiai neaiškios chigienos ir žmonės šalia plezuos.Nedejuokite paskiau, kad yra kazkas negerai.

Med.

Med. portretas
Tinginiams tik gerai tokie neprotingi karščiai. Darbai stovi ,viskas sustojo.Per karščius save nežudysi ir kitus,nesveika .
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių