Veterinarams teko užmigdyti tyčia pašautą į Raudonąją knygą įrašytą paukštį

  • Teksto dydis:

Kazlų Rūdos rajone rastas pusmetrio ilgio strėle pervertas vištvanagis. Taip sužaloto paukščio veterinarai dar nėra matę, skelbia LNK.

Sužalotą sparnuotį surado grybautojas. Sportinė strėlė įstrigo į paukščio kojos raumenį. Spėjama, kad kažkas taip pasielgė tyčia.

Vištvanagį pamatę veterinarai negalėjo patikėti savo akimis.

„Kaip galima peršauti gyvūną ir palikti jį merdėti? Na, jau jeigu taip įvyko, kad pataikėme į paukštį, galbūt reikėtų kreiptis į specialistus, kad paukštį būtų galima išgydyti, atgaivinti ir paleisti atgal į laisvę“, – žmonių žiaurumu stebėjosi Gyvūnų globėjų asociacijos savanoris Martynas Gustaitis.

Atvežus sparnuotį į kliniką, veterinarai rado ir daugiau žaizdų. Viena iš jų – sparno pusėje, kita – jau minėtame kojos raumenyje. Veterinarai spėja, kad strėlė buvo įstrigusi jau kelias dienas, nes audiniai aplink ją – apdžiuvę. 

Manoma, kad vištvanagis buvo pašautas ore, nes jam lūžęs ir sparnas.

Pasak specialistų, šis paukštis jau niekada nebūtų galėjęs skraidyti, o paleistas į laisvę, nugaištų, todėl atlikus operaciją veterinarams teko jį užmigdyti.

Nors vištvanagiai Lietuvoje sutinkami gana dažnai, jie įrašyti į Raudonąją knygą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

whufaikeenees

whufaikeenees portretas
klausime,tavo vistyte yra isveista dirbtiniu budu,panasiai kaip ir mes naujadarai,nutukeliai ir visa kita,todel esame pigi patranku ir t.t. mesa,o vistvanagis yra gamtos vaikas,kuris netgi ,kaip ir vilkas atlieka sanitaro vaidmeni,taip,kad turi teise i gyvenima....

Klausimas

Klausimas portretas
Kodėl vištvanagis teisę gyventi turi ,o mano vištytė,dedanti ekologiškus kiaušinius jau ne?

whufaikeenees

whufaikeenees portretas
be reikalo uzmigde,vel istatymai ir kitas lietuviskas mentalitetas,pauksti pilnai galima buvo isgydyti,tik vat su skraidymu ne kas but buve...taciau priglausti tikrai galejo koks ukininkas,visai draugiskas paukstukas ir net malonus,kas supranta,o pas mus mygdyt tik,pasodint ir nieko kito negirdziu.As varna jua penki metai turiu neskraidancia,blogiausi atveju buciau ir ji glaudes....nei gaisro uzgesint negali ,nei paukscio apgydyt negali....tik savo kisene ziuri....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių