Kulinarinis 2019-ųjų horoskopas: ką valgyti, kad metai būtų sėkmingi

  • Teksto dydis:

Vandeniui – egzotiškos jūrų gėrybės, Jaučiui – šviežios daržovės, Šauliui – itališkos virtuvės gardėsiai, Mergelei – lengvas sveikuoliškas užkandis, o Liūtui – gerai keptas bei sotus antrekotas.

2019-ieji Kiaulės metai žada skalsius bei sočius metus, todėl pabandykime prie vieno stalo susodinti visus 12 Zodiako ženklų ir pažiūrėkime, kokį maistą jiems patariama rinktis šiemet.  

Aviną valdo ugnis, todėl aštrus maistas šiemet ne tik atneš sėkmę ir gerą savijautą, bet ir bus tikra šventė gomuriui. Kovo pabaiga dažniausiai dar nelepina gerais orais, todėl šio Zodiako ženklo atstovams patariama patiekalus gardinti šildančiais ingredientais: čili pipirais, imbieru ar adžika. Leiskitės į keliones po meksikietišką virtuvę bei patenkinkite savo ugninę prigimtį.

Šviežios daržo gėrybės – tinkamiausias maistas Jaučiui. Jį valdo Žemė, todėl 2019-aisis patariama neatitrūkti nuo šaknų ir rinktis vitaminų bei energijos užtaisus: špinatus, ridikėlius, svogūnų laiškus. Įvairiausios salotos bei užkandžiai su šiomis daržovėmis Jaučius įkvėps versti kalnus, gerins nuotaiką ir darbingumą.

Dvynius į priekį veda naujovės, todėl jie nebijo eksperimentų, neatrastų skonių ir iššūkių virtuvėje. Todėl šiemet geriau ir toliau laikytis savo: rinktis egzotiškus, rečiau ragaujamus, netradicinius patiekalų skonius. Lašiša su mėtomis ar kietasis avies pieno sūris – nustebinkite save, leiskitės į kulinarinius eksperimentus ir taip prisijaukinkite sėkmę.   

Vėžiui patariama semtis kuo daugiau energijos iš gamtos ir rinktis natūralų bei vitaminų kupiną maistą. Šviežios braškės, slyvos, vyšnios, trešnės gerins sveikatą, o jei norėsis sočiau pavalgyti, venkite mėsos, bet rinkitės daug naudingųjų maistinių medžiagų turinčias košes: avižinius dribsnius, kuskusą, perlines kruopas.

Priešingai nei Vėžiui, Liūtui vertėtų pasilepinti antrekotu ar meduje keptais šonkauliais. Šis Zodiako ženklas taip pat mėgsta prieskonius, todėl galima negailėti baziliko ar kumino, o galbūt išbandyti ir ką nors egzotiškesnio. Prabangą bei rafinuotumą vertinančiam Liūtui patariama negailėti maistui bei lepinti save, nes metai nusimato turiningi.

Kruopšti, praktiška ir viską apgalvojanti Mergelė – tikra kulinarijos žinovė, todėl maistą renkasi kruopščiai ir atsakingai. Taigi ir šiemet geriau nenukrypti nuo savo kelio bei valgyti lengvai. Ispaninio šalavijo sėklos, avokadai, riešutai – anakardžiai, pistacijos – bus puikus pasirinkimas sveikiems užkandžiams.

Svarstyklės pasižymi ypatingu svetingumu, todėl ir šiemet vertėtų priimti kuo daugiau svečių ir juos kviesti skanauti gardžių patiekalų, pagamintų iš cukinijų ar moliūgų. Sezoniškumas – Svarstyklių raktas į asmeninę laimę ir valgančiųjų širdis, todėl blyneliai, apkepai bei trintos sriubos – sėkmingų bei skanių metų garantas. Jei teko skanauti saldėsių su moliūgais, galbūt nebandėte jų gaminti su cukinijomis? Pavyzdžiui, šokoladinė ir kokosinė cukinijų duona nustebins ne tik pačias Svarstykles, bet ir jų svečius.

Skorpionas – išrankus ir gurmaniškus patiekalus vertinantis Zodiako ženklas. Brandinta mėsa, gvakamolės užkandis su fetos sūriu ar austrės vakarienei: būkite pretenzingi, išrankūs bei priekabūs ne tik lėkštės turiniui, bet ir pateikimui. Laikydamiesi savo, metus praleisite stabiliai.

Šauliai šiemet raginami artimiau pažinti italų virtuvę. Miltiniai šedevrai, šviežios daržovės ir sotūs pietietiški desertai garantuoja, jog metai klostysis išties gerai. Lakštinių apkepas, Bolonijos makaronai, tradicinės pomidorų ir fetos sūrio salotos: valgykite nesivaržydami – gausiai nuklotas stalas garantuoja turtus.

Ožiaragiui žvaigždės rodo romantiškus metus, todėl geriau leistis į aistrą žadinančio maisto pasaulį. Ženšenis, figos, šafranas ir jau klasika tapęs juodasis šokoladas. Ožiaragiui patariama lepinti save ir nepamiršti pakelti akių nuo lėkštės – galbūt sutiksite jus stebintį paslaptingą žvilgsnį?

Vandenis geriausiai šiemet jausis savo maisto stichijoje – jūrų gėrybių pasaulyje. Rinkitės egzotiškus ir dar neragautus arba jau gerai pažįstamus skonius: midijas, krevetes, moliuskus, įvairią žuvį. Jūrų gėrybės yra tikras sveikatos ir pozityvumo šaltinis, todėl semkitės įkvėpimo iš plataus jų asortimento. 

Žuvims laimę atneš tradicinės virtuvės netradiciniai akcentai. Jei galvojate, kad jau viską išbandėte, stenkitės atrasti netikėtą prieskonį ar kitu kampu pažiūrėkite į šimtą kartų gamintą receptą. Juk net ir iš burokėlių galima pagaminti saldumynus – atradimai virtuvėje įkvėps žygdarbiams gyvenime.

Ožiaragiams – įmantrus, bet lengvai pagaminamas figų, rikotos ir sezamų užkandis

Šiuo metu gimtadienius švenčiančius Ožiaragius sveikiname su minėtu rikotos sūrio, sezamo sėklų ir figų beigelių receptu. Nustebinkite svečius, sužadinkite apetitą mylimam žmogui arba pasidarykite šventę sau: šį subtilų bei labai gardų užkandį ypač paprasta ir greita pagaminti.

Reikės:

50 g rikotos sūrio;

1 arbatinio šaukštelio medaus;

1 skrudinto cinamoninio beigelio su razinomis (tiks ir riestainis arba 2 riekelės vaisinės duonos);

1 šaukštelio juodųjų serbentų uogienės;

1 supjaustytos figos;

Žiupsnelio sezamo.

Gaminimas. Sumaišykite rikotos sūrį su medumi ir, išilgai perpjovę beigelį, riestainį arba panaudoję vieną pusę vaisinės duonos, užtepkite gautą masę.

Kitą dalį padenkite uogiene, uždėkite figas, pabarstykite sezamu ir sulipinkite su antrąją beigelio arba riestainio puse (jei gaminate su duona, panaudokite antrąją riekelę).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Loreta Jeciute

Loreta Jeciute portretas
truputi isproteje esate,,, bet paskaityt idomu

Anonimas

Anonimas portretas
durnių laivas

a xa xa

a xa xa portretas
jūs savęs paklausykite- ką valgyti, kad metai būtų sėkmingi :))))))) negaliu.... ligoniai ....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

  • Dienos horoskopas 12 Zodiako ženklų <span style=color:red;>(kovo 29 d.)</span>
    Dienos horoskopas 12 Zodiako ženklų (kovo 29 d.)

    AVINAS. Tai gali būti finansinių reikalų diena. Jeigu šioje srityje viskas sutvarkyta, apmokėta, tuomet mintys suksis apie meilės troškimus, erotiką, domins sportas ir pramogos. JAUTIS. Tarp jūsų ir aplinkinių šiandien užsimegs ...

  • Dienos horoskopas 12 Zodiako ženklų <span style=color:red;>(kovo 28 d.)</span>
    Dienos horoskopas 12 Zodiako ženklų (kovo 28 d.)

    AVINAS. Svarbios bus verslo, finansų problemos. Gali būti, kad teks aiškintis ir dalykinius, ir intymius santykius. Dėl norimos sėkmės teks koreguoti savo planus, požiūrį, eiti į kompromisus. JAUTIS. Gali kilti iššūkių. Veltui ...

  • Dienos horoskopas 12 Zodiako ženklų <span style=color:red;>(kovo 27 d.)</span>
    Dienos horoskopas 12 Zodiako ženklų (kovo 27 d.)

    AVINAS. Šiandien aiškinkitės santykius, kolegiškai dalykitės patirtimi, žiniomis. Seksis tarpininkauti, derėtis, megzti bendradarbiavimą, partnerystę, bylinėtis. Galite gauti darbo, verslo pasiūlymą, už kurį bus neblogai atlygin...

  • Dienos horoskopas 12 Zodiako ženklų <span style=color:red;>(kovo 26 d.)</span>
    Dienos horoskopas 12 Zodiako ženklų (kovo 26 d.)

    AVINAS. Iš ryto galite nekaip jaustis arba sveikatos rūpesčių turės šalia esantys artimieji, augintiniai. Jeigu taip nenutiks, daug laiko skirsite ūkiniams darbams ir apsipirkimui. JAUTIS. Laisvalaikis su vaikais, mylimu žmogumi išs...

  • Dvi savaites truksiantis užtemimų koridorius: ko galima tikėtis? <span style=color:red;>(horoskopas)</span>
    Dvi savaites truksiantis užtemimų koridorius: ko galima tikėtis? (horoskopas)

    2024 m. kovo 25 d. pusšešėliniu Mėnulio užtemimu prasideda užtemimų koridoriaus laikotarpis, kuris truks dvi savaites ir baigsis balandžio 8 d. visišku Saulės užtemimu. Dažniausia šis laikotarpis būna konfliktiškas ...

    2
  • Dienos horoskopas 12 Zodiako ženklų <span style=color:red;>(kovo 23 d.)</span>
    Dienos horoskopas 12 Zodiako ženklų (kovo 23 d.)

    AVINAS. Iš ryto galite nekaip jaustis arba sveikatos rūpesčių turės šalia esantys artimieji, augintiniai. Jeigu taip nenutiks, daug laiko skirsite ūkiniams darbams ir apsipirkimui. JAUTIS. Laisvalaikis su vaikais, mylimu žmogumi išs...

  • Astrologinė prognozė kovo 25–31 d.
    Astrologinė prognozė kovo 25–31 d.

    Ką žada žvaigždės? AVINAS Savaitės pradžioje patirsite įtampą, jei teks ginti savo interesus teisiniu būdu ar per viešas institucijas. Jums teks derintis prie kitų žmonių planų, interesų, atlikti tarpininkų vaidmenį. Svarbios bus vers...

    1
  • Dienos horoskopas 12 Zodiako ženklų <span style=color:red;>(kovo 22 d.)</span>
    Dienos horoskopas 12 Zodiako ženklų (kovo 22 d.)

    AVINAS. Leiskite darbams tekėti kasdienybės vaga. Nerimo gali sukelti sveikata arba su vaikais, augintiniais susijusi situacija. Jeigu trokštate palepinti kūną ir sielą, pasistenkite neprarasti saiko. JAUTIS. Rytas bus nesaugus. Lengvai kils konfl...

  • Dienos horoskopas 12 Zodiako ženklų <span style=color:red;>(kovo 21 d.)</span>
    Dienos horoskopas 12 Zodiako ženklų (kovo 21 d.)

    AVINAS. Būsite nusiteikę flirtuoti, šmaikštauti ir kur galima, ir kur nelabai. Regis, būsite priversti atkreipti didesnį dėmesį į vaikų elgesį ir poreikius. Įsitikinkite, kad jūsų duodamus pinigus jie leidžia tinkamai ir nedaro žalo...

  • Dienos horoskopas 12 Zodiako ženklų <span style=color:red;>(kovo 20 d.)</span>
    Dienos horoskopas 12 Zodiako ženklų (kovo 20 d.)

    AVINAS. Galite sulaukti kvietimo į pramoginį renginį, pobūvį, pasimatymą. Bus daug šaunių norų ir ūpo, tačiau galimi ir nemalonūs netikėtumai – galbūt sunegaluosite arba išaiškės nemalonus faktas. JAUTIS. Asmeniniai po...

Daugiau straipsnių