„Blue Origin“ surengs trečiąjį suborbitinį skrydį kosmoso turistams

JAV aerokosminių technologijų bendrovė „Blue Origin“ ateinančio mėnesio pradžioje surengs jau trečiąjį suborbitinį skrydį erdvėlaiviu „New Shepard“, kuriame dalyvaus šeši kosmoso turistai, antradienį pranešė kompanija.

„Blue Origin“ šiandien paskelbė gruodžio 9-ąją įvyksiančios [„New Shepard“] misijos NS-19 įgulos sudėtį. Ją sudarys du garbės svečiai ir keturi susimokėję klientai“, – sakoma bendrovės tinklalapyje paskelbtame pranešime.

Pasak „Blue Origin“, skrydžio svečiais taps vienas iš televizijos laidos „Good Morning America“ vedėjų Michaelas Strahanas (Maiklas Streihanas) ir pirmojo į kosmosą pakilusio JAV astronauto Alano Shephardo (Alano Šepardo) vyriausia duktė Laura Shepard Churchley (Lora Šepard Čerčli). Be to, kaip kosmoso turistai skris kosmoso pramonės vadybininkas ir filantropas Dylanas Tayloras (Dilanas Teiloras), investuotojas Evanas Dickas (Evanas Dikas), konsultacinės bendrovės „Bess Ventures“ įkūrėjas Lane'as Bessas (Leinas Besas) ir jo sūnus Cameronas Bessas (Kameronas Besas). Lane'as ir Cameronas Bessai taps pirmąja į kosmosą pakilusia tėvo ir vaiko pora.

„Blue Origin“, vadovaujamai milijardieriaus Jeffo Bezoso (Džefo Bezoso), šis komercinis skrydis bus trečias, bet šeši žmonės įgulą sudarys pirmąkart. Raketa 10 minučių skrydžiui startuos iš aikštelės Vakarų Teksase.

Bendrovė neatskleidžia, kiek bilietas į kosmosą kainuoja mokiems klientams.

Erdvėlaivio keleiviai patirs 3–4 nesvarumo minutes, kol jų kapsulė išskleis parašiutus ir nusileis dykumoje. Toks skrydis trunka penkiomis minutėmis trumpiau negu 1961 metais įvykusi Alano Shepardo misija erdvėlaiviu „Mercury“.

Ankstesniuose „Blue Shephard“ skrydžiuose šiais metais dalyvavo J. Bezosas, taip pat įkūręs elektroninės prekybos milžinę „Amazon“, ir mokslinės fantastikos sagos „Žvaigždžių kelias“ žvaigždė Williamas Shatneris (Viljamas Šatneris).

Per vėliausią „New Shepard“ skrydį spalio 13 dieną, trukusį apie 11 minučių, erdvėlaivis buvo pakilęs į apytikriai 105 km aukštį.

Daugkartinio naudojimo sistema „New Shepard“, skirta kosminio turizmo skrydžiams kiek aukščiau kosmoso ribos, yra sudaryta iš 18 metrų aukščio vienos pakopos nešančiosios raketos ir šešiavietės kosminės kapsulės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
jie varomi vandeniliu,tad jam degant susidaro vandens garai ir nieko daugiau,tuos pedsakus tu ir matai.tad nebesvaik apie co2

Teip

Teip portretas
Taip vat ir saugo pasaulį nuo co2, tie skrydžiai tokius pėdsakus palieka, o pinigėliai sėsta turtingųjų kišenėse..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių