Pereiti į pagrindinį turinį

Deivis neigia kaltinimus dėl plagijavimo

2009-01-20 16:57
Deivis neigia kaltinimus dėl plagijavimo
Deivis neigia kaltinimus dėl plagijavimo / Mindaugo Ažušilio nuotr. Deivis teigia, kad jo sąžinė švari.

„Muzikos žinios“ rašo, kad pirmąją vietą konkurso „Dainų daina“ atrankoje užėmęs Deivis išgyveno tikrai neramų pirmadienį, kai internete pasklido iš jo dainos „Lietuva“ ir grupės „Sixpence None the Richer“ atliekamo kūrinio „There She Goes“ sumontuotas klipas, kuris išprovokavo audringą diskusiją, ar Deivio sukurta daina nėra plagiatas.

Siekdamas išvengti nepagrįstų interpretacijų, atlikėjas nusprendė oficialiai paskelbti savo poziciją ir nuraminti visus savo gerbėjus.

„Tikrai galiu visus užtikrinti, kad daina „Lietuva“ nėra plagiatas - tai nuoširdus mano kūrybos rezultatas. Aišku, paklausęs kūrinio „There She Goes“ galiu pripažinti, kad ir pats matau panašumų. Tačiau kalbėti apie plagijavimą negalima. Manau, kad šiuo atveju galima tik įžvelgti atsitiktinį panašumą, ne daugiau, - sakė dainininkas. - Aš niekada nedrįsčiau sukurti dainos apie Lietuvą, naudodamasis vogta muzika. Esu patriotas ir tokie veiksmai prieštarautų visiems mano įsitikinimams.

Šioje situacijoje jaučiu atsakomybę už tuos žmones, kurie mane palaikė ir balsavo už mano dainą. Nenoriu, kad jie jaustųsi nuvilti, todėl pats inicijavau ir pirmą, ir pakartotinę ekspertizę, kad nešališki profesionalai išsakytų savo nuomonę ir baigtųsi visi spėliojimai.

Kad ir kokios būtų galutinės išvados ar sprendimai, esu švarus tiek prieš save, tiek prieš savo klausytojus, tiek prieš Dievą."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų