„Facebook“ nutraukė antivakserių judėjimo dezinformacinę veiklą

  • Teksto dydis:

Trečiadienį „Facebook“ pagrindinė bendrovė „Meta“ pranešė, kad nutraukė antivakcininę kampaniją, priekabiavusią prie medicinos darbuotojų, žurnalistų ir pareigūnų, taip reaguodama į nuolatinę su koronaviruso pandemija susijusios dezinformacijos keliamą įtampą.

Socialinės žiniasklaidos milžinė uždarė paskyras Prancūzijoje ir Italijoje, kurios buvo susijusios su sąmokslo judėjimu „V_V“, kuris užtvindydavo vakcinas palaikančius pranešimus galimai dešimtimis tūkstančių komentarų.

„V-V“ šalininkai taip pat „masiškai užgauliojo“ žmones „YouTube“, „Twitter“, „VKontakte“ ir kitose interneto platformose, naudodami svastikas ar kitus atvaizdus, taip pat vadindami gydytojus ir žiniasklaidos darbuotojus „nacių šalininkais“ už tai, kad jie remia vakcinas, teigė „Meta“.

Bendrovė atnaujino informaciją apie pastangas kovoti su dezinformacija ir priekabiavimu savo platformoje, nes technologijų milžinei tenka ginti nuo kaltinimų, kad pelnas jai svarbesnis už naudotojų saugumą.

Socialinių tinklų analizės įmonės „Graphika“ ataskaitoje pateikiama papildomos informacijos apie „V_V“, kurioje teigiama, kad ši užsiėmė partizaniniu „psichologiniu karu“, nukreiptu į vakcinų šalininkus.

„Graphika“ skaičiuoja, kad „V_V“ turėjo apie 20 tūkst. sekėjų, ir teigia, kad ši grupė buvo susijusi su vandalizmu ligoninėse ir bandymais sužlugdyti skiepijimo programas, nuolat rezervuojant ir atšaukiant vizitus pas gydytojus.

Grupė kampaniją vykdė naudodamasi žinučių siuntimo paslauga „Telegram“, kad apmokytų naujokus ir skleistų informaciją apie tai, į ką taikytis, sakė „Meta“ naujų žalų tyrimų vadovas Maikas Dvilyanskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O  portretas
vakserių isterijas ar kas galų gale nutrauks? Ba jau visas ausis pražviegė...

F.

F. portretas
Cenzūra. Įstatymais draudžiama fašistinė cenzūra

Nutraukė

Nutraukė portretas
nes brudai bijo tiesos.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių