Pereiti į pagrindinį turinį

„GetJar“ - pirmasis lietuvių „desantas“ Silicio slėnyje

2009-02-02 15:37
„GetJar“ - pirmasis lietuvių „desantas“ Silicio slėnyje
„GetJar“ - pirmasis lietuvių „desantas“ Silicio slėnyje / Diena Media iliustr.

Lietuvių sukurtas ir valdomas didžiausias pasaulyje mobiliųjų programų ir žaidimų portalas „GetJar” įsteigė padalinį Silicio slėnyje. „GetJar“ tapo pirmąja lietuviška bendrove, įkūrusia biurą Kalifornijos valstijoje, JAV esančiame inovacijų ir informacinių technologijų „lopšyje“.

Silicio slėnyje įkurtas administracinis ir pardavimų biurai turėtų dar labiau paspartinti „GetJar“ pasaulinę plėtrą, kuri 2008 m. buvo itin sėkminga - pernai iš šio lietuviško portalo vartotojai visame pasaulyje mobiliąsias programas parsisiuntė 170 mln. kartų arba 200 proc. daugiau nei 2007-aisiais. Bendrovės apyvarta per praėjusius metus taip pat išaugo dukart.

„Įsteigę centrinį biurą Silicio slėnyje tikimės greičiau plėtoti verslą, nes čia įsikūrę strateginiai mūsų verslo partneriai „Google“, „Sun“, „Microsoft“, „Adobe“, buveinę steigia ir „Nokia“ mobiliųjų paslaugų padalinys. Be to, šiemet tikimės spartaus augimo JAV rinkoje“, -  sakė „GetJar“ įkūrėjas ir vadovas Ilja Laurs.

„GetJar“ taip pat turi biurus Lietuvoje ir Didžiojoje Britanijoje. Lietuvoje prie „GetJar“ projekto dirba elitinė programuotojų komanda, Didžiojoje Britanijoje - pasaulio marketingo padalinys.

Dabar kas mėnesį iš „GetJar“ portalo vartotojai programų ir žaidimų į savo telefonus parsisiunčia apie 20 mln. kartų. 2008-aisiais „GetJar“ intensyviai plėtėsi kurdama mobiliųjų programų platinimo kanalus mobiliojo ryšio operatoriams „Vodafone“ (Didžioji Britanija), „3UK” (Didžioji Britanija), „Smart“ (Filipinai), Maxis ir „Celcom“ (Malaizija), taip pat telefonams "Blackberry".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų