„Google“ keičia taisykles programų kūrėjams: 30 proc. sandorio sumos teks bendrovei

  • Teksto dydis:

„Google“ pranešė planuojanti pradėti taikyti taisyklę, pagal kurią „Android“ skirtos programos parduotuvėje „Play Store“ privalės naudoti bendrovės mokėjimo sistemą, numatančią, kad 30 proc. sandorio sumos teks „Google“.

„Mes patikslinome savo mokėjimų politikos nuostatų formuluotę, kad būtų aišku, jog visi kūrėjai, parduodantys skaitmeninius produktus per savo programas, privalės naudoti „Google Play“ atsiskaitymo sistemą“, – tinklaraščio įraše pareiškė „Google“ produktų valdymo viceprezidentas Sameeris Samatas (Samiras Samatas).

Žmonės, turintys išmaniuosius telefonus ar planšetinius kompiuterius, kuriuose naudojama „Google“ palaikoma „Android“ programinė įranga, galės nemokamai atsisiųsti programas iš kitų internetinių pardavimo vietų nei „Play Store“.

„Google“ visada reikalavo, kad „Play Store“ parduotuvėje siūlomos programos naudotų bendrovės mokėjimo sistemą, kuri ima pramonėje įprastus komisinius, siekiančius 30 procentų. Tokius pat komisinius ima „Apple“ savo „App Store“, skirtoje mobiliesiems įrenginiams su „iOS“.

Visgi, skirtingai nei „Apple“, „Google“ iki šiol pro pirštus žiūrėjo į šios nuostatos įgyvendinimą.

Pasak „Google“, minėta politika taikoma mažiau nei 3 proc. kūrėjų, siūlančių programas „Play Store“ parduotuvėje

„Mes imame paslaugų mokestį tik tuo atveju, jei kūrėjas ima mokestį iš vartotojų už programų atsisiuntimą arba jei kūrėjai parduoda su programa susijusius skaitmeninius produktus – ir manome, kad tai yra teisinga“, – pareiškė S. Samatas.

Pokyčiai įsigalios nuo naujosios „Android“ versijos, kuri bus išleista kitais metais, ir palengvins vartotojams naudojimąsi kitomis programų parduotuvėmis, kartu užtikrinant vartotojų saugumą, teigė S. Samatas.

„Net jei programų kūrėjas ir „Google“ nesutaria dėl verslo sąlygų, kūrėjas vis tiek gali platinti savo programas „Android“ platformoje“, – pridūrė S. Samatas.

„Štai kodėl, pavyzdžiui, „Fortnite“ galima įsigyti tiesiai iš „Epic“ parduotuvės arba iš kitų programų parduotuvių, įskaitant „Samsung Galaxy App“ parduotuvę“, – pridūrė bendrovės atstovas.

„Apple“ ir „Google“ rugpjūtį pašalino populiarųjį vaizdo žaidimą „Fortnite“ iš savo mobiliųjų programų parduotuvių, kai jos gamintoja „Epic Games“ išleido naujinį, sukurtą taip, kad nebūtų dalijamasi pajamomis su technologijų milžinėmis.

Naujausioje „Fortnite“ versijoje numatyta mokėjimo sistema, leidžianti žaidėjų atliekamoms mokėjimo operacijoms apeiti „Apple App Store“ ir „Google Play“, taip paliekant bendroves be komisinių.

„Epic“ pateikė ieškinį prieš „Apple“, apkaltindama „iPhone“ gamintoją telkiant monopolines galias.

Ieškinyje teigiama, kad „Epic“ nesiekia palankių sąlygų, tačiau prašo teismo įpareigoti „Apple“ pakeisti komisinių struktūrą visiems kūrėjams.

„Apple“ pareiškė, kad „Fortnite“ buvo pašalintas po to, kai „Epic Games“ žengė neteisingą žingsnį ir pažeidė „App Store“ taisykles, kurios vienodai taikomos kiekvienam kūrėjui ir skirtos užtikrinti programų parduotuvės saugumą vartotojams“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vija

Vija portretas
Kada pagaliau reklamoms bus atskiras puslapis internete, neįmanoma skaityti, ekranas nuo reklamų nevaldomas pasidaro.Šlykštu, kaip kiša reklamas per prievartą.Būtų atskiras puslapis jį atidarytum tada kada prireiktų kokios tai reklamos .Nustokite erzinti interneto naudotojus reklaminis, jų vistiek neskaitome.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių