Pereiti į pagrindinį turinį

"Google" kurs sistemą pigiems kompiuteriams

2009-07-08 16:49
"Google" kurs sistemą pigiems kompiuteriams
"Google" kurs sistemą pigiems kompiuteriams / AFP nuotr.

Konkuruodama su „Microsoft“, interneto paieškos milžinė „Google“ nusprendė kurti nuosavą operacinę sistemą (OS).

„Google“ praneša, kad naujoji OS būtų skirta tik „netbook“ – mažiems, pigiems bei skirtiems paprastesnėms kompiuterių užduotims – nešiojamiems kompiuteriams. Priduriama, kad naujoji OS bus atviro kodo, t.y. ją galės kurti daugelis programuotojų.

Šiuo metu „Google“ atstovai susitikinėja su kompiuterių gamintojais, kuriems pristato savo naujuosius planus. Kompanija tikisi pirmuosius kompiuterius su „Google“ OS išvysti prekyboje jau antroje 2010 metų pusėje.

Daugelį metų „Google“ neigė ketinimus konkuruoti su „Microsoft“ ar „Apple“ kuriant programinę kompiuterių įrangą. Pastarosios kompanijos yra paskelbusios planus savo naująsias OS pristatyti 2009 metais.

„Naujoji OS būtų pastanga permąstyti, kokia išties turi būti programinė įranga“, – teigia Sandaras Pichai, „Google“ Produktų vadybos skyriaus viceprezidentas. Jis priduria, kad naujoji OS bus orientuota į „greitį, paprastumą bei saugumą“.

Šiuo metu „Google“ sukurta interneto naršykle „Google Chrome“ (ji buvo pristatyta 2008 metais) naudojasi per 30 mln. interneto vartotojų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų