Į Tarptautinę kosminę stotį atskris naujas ekipažas

Penktadienį rytą į Tarptautinę kosminę stotį (TKS) turėtų atskristi naujas ekipažas, kurį sudaro Amerikos, Europos ir Rusijos astronautai.

Rusų laivai „Sojuz“ dabar yra vienintelė astronautų transportavimo sistema, bet jau metų pabaigoje savo paslaugas ketina pasiūlyti privačios amerikiečių kosmoso kompanijos.

Rusų pilotuojami erdvėlaiviai „Sojuz“ ir automatiniai transporto laivai „Progres“ jau daug metų laikomi viena patikimiausių kosminių sistemų, todėl rusų kosmoso agentūra vis dar nuomoja Baikonuro kosmodromą Kazachstane, nes kiekvienas toks skrydis uždirba jiems mažiausia 70 mln. dolerių už vieno užsienio astronauto skrydį.

Šį kartą į Tarptautinę kosminę stotį išskrido NASA atstovė Serena M. Aunon-Chancellor, Europos kosmoso agentūros atstovas vokietis Alexanderis Gerstas ir rusas Sergejus Prokopjevas. Stotyje jie praleis apie pusę metų .

„Sojuz“ turėtų susijungti su stotimi penktadienio rytą. Taigi stotyje, kuri tebėra vienas sėkmingiausių tarptautinių projektų, vėl dirbs šešių žmonių įgula.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių