Pereiti į pagrindinį turinį

Ieškoma geriausio e.sprendimo kuriant „Globalią Lietuvą“

2009-06-12 18:33
Ieškoma geriausio e.sprendimo kuriant „Globalią Lietuvą“
Ieškoma geriausio e.sprendimo kuriant „Globalią Lietuvą“ / Shutterstock nuotr.

Liepos 2-3 dienomis Vilniuje vyksiančio Pasaulio lietuvių ekonomikos forumo (PLEF) organizatoriai skelbia geriausio e.sprendimo kuriant "Globalią Lietuvą“ konkursą.

Geriausios idėjos autoriui, sugalvojusiam, kaip e.sprendimai padėtų surasti užsienyje dirbančius lietuvius – ekonomikos ir verslo atstovus, ir sukurtų įrankį Lietuvos verslo visuomenei bei valdžios atstovams palaikyti ryšį su jais, skirtas „Microsoft Lietuva“ prizas – „XBox 360“ kompiuteris. Prizas konkurso nugalėtojui bus įteiktas „Pasaulio lietuvių ekonomikos forumo“ metu.

„Esame maža valstybė, bet turime didelį mūsų „verslo ambasadorių“ potencialą, reziduojantį užsienyje ir šis forumas yra tikrai gera priemonė juos pritraukti, skatinant Lietuvos eksportą, – sako PLEF garbės tarybos narys, vienas iš forumo moderatorių, „Microsoft Lietuva“ generalinis direktorius Mindaugas Glodas. – Net ir neturėdami tikslo grįžti į tėvynę, užsienyje gyvenantys lietuviai gali būti puikus kontaktas Lietuvos įmonėms. Tai, mano nuomone, yra ne mažiau svarbu nei investicijos į Lietuvoje besikuriantį ar jau egzistuojantį verslą“.

Pasak M. Glodo, mintis suburti verslius užsienio lietuvius pasitelkiant socialinius tinklus ir pasinaudojant kitomis interneto bei socialinių medijų galimybėmis, jam kilo dalyvaujant neseniai vykusioje interneto ir tinklaraščių konferencijoje „LOGIN 2009“. „Socialiniams tinklams sparčiai populiarėjant ne tik pasaulyje, bet ir Lietuvoje, turime palankias sąlygas, naudodamiesi naujausiomis komunikacijos priemonėmis, įtraukti kuo daugiau pasaulio lietuvių į ekonominį Lietuvos gyvenimą“, – teigia PLEF garbės tarybos narys M. Glodas. Jis sako turįs vilčių, kad aktyvūs interneto entuziastai, tiklaraščių kūrėjai noriai dalyvaus šiame PLEF konkurse ir pasiūlys inovatyvių idėjų.

„Lietuviai verslininkai išsibarstę po visą pasaulį, ir ne visada turi reikalų su Lietuvos institucijomis užsienyje, todėl, naudojantis vien jų duomenų bazėmis ir tradicinėmis komunikacijos priemonėmis, sudėtinga visus juos rasti ir skatinti tarpusavio ryšius“, – teigia PLEF projekto vadovė Dalia Venslovaitė. Todėl pasak jos, labai laukiama minčių ir idėjų, kaip Lietuvos ekonomikos labui suburti dar daugiau užsienyje gyvenančių tautiečių. Konkurso organizatoriai labiausiai tikisi sulaukti idėjų iš jaunimo.

Pasiūlymų „Geriausio e-sprendimo, kuriant Globalią Lietuvą“ konkursui PLEF organizatoriai laukia iki liepos 1 d. adresu [email protected].

Šių metų Pasaulio lietuvių ekonomikos forume dalyvauja apie 100 užsienio įmonių atstovų ir ekonomikos ekspertų iš 24 pasaulio šalių. Tarp jų – išeiviai iš Lietuvos, užimantys aukštas pareigas garsiose pasaulio bendrovėse ir korporacijose, arba patys įsteigę sėkmingas įmones.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų