Pereiti į pagrindinį turinį

Interneto kūrėjas įspėjo apie grėsmes

2009-03-16 13:18
Interneto kūrėjas įspėjo apie grėsmes
Interneto kūrėjas įspėjo apie grėsmes / „Shutterstock“ nuotr.

Interneto tėvu vadinamas Timas Berners-Lee įspėjo, kad atsiranda vis daugiau galimybių sekti interneto vartotojus ir jų elgseną, kuo gali pasinaudoti verslas ir vyriausybės. Kovo mėnesį sukanka 20 metų nuo interneto pradžios.

Pasak žiniatinklio kūrėjo, stebint interneto srautus galima susidaryti itin tikslų naršančiojo paveikslą ir sužinoti jo įpročius, tačiau tokias šnipinėjimo praktikas reikėtų drausti.

Be to, T.Berners-Lee paskatino valstybės įstaigas į virtualaus nusikalstamumo stabdymą dėti tiek pat pastangų, kiek ir įprastiems nusikaltimams užkirsti. Pats interneto kūrėjas teigė neseniai tapęs interneto sukčiųauka, kai jo nepasiekė interneto parduotuvėje įsigytos kalėdinės dovanos.

Pasak T.Berners-Lee, norint, visada galima rasti būdų, kaip gydyti žmones arba kaip gaminti bombas. Lygiai taip pat ir internete, kurį galima naudoti tiek geriems, tiek blogiems tikslams.

Jo manymu, interneto dar laukia didžiuliai pokyčiai, susiję su semantiniu tinklu ir mobiliuoju internetu. Mobilieji telefonai artimiausioje ateityje taps labiausiai paplitusiais įrenginiais naršyti internete ir pagal tai aplenks kompiuterius.

T.Berners-Lee praėjusį savaitgalį sakė kalbą CERN institute, kuriame prieš 20 metų pateikė pasiūlymą dėl sistemos, kuri mokslininkams leistų dalytis elektroniniais dokumentais, sukūrimo. Praėjus vieniems metams ši sistema tapo realybe ir buvo pavadinta žiniatinkliu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų