Istorinė kelionė į kosmosą: pamatykite skrydį iš arti

  • Teksto dydis:

Milijardierius Jaredas Isaacmanas antradienį išskrido į kosmosą, siekdamas pirmą kartą privačiame skrydyje išeiti į atvirą kosmosą ir nukeliauti toliau nei bet kas kitas nuo NASA „Apollo“ skrydžių į Mėnulį laikų.

Kitaip nei ankstesnio užsakomojo skrydžio metu, šį kartą technologijų verslininkas dalijasi išlaidomis su įmone „SpaceX“, įskaitant visiškai naujų skafandrų kūrimą ir bandymus, siekiant išsiaiškinti, kaip jie išsilaikys.

Jei viskas vyks pagal planą, tai bus pirmas kartas, kai privatūs asmenys išeis į atvirą kosmosą, tačiau jie nenutols nuo kapsulės.

Išėjimai į atvirą kosmosą, laikomi viena rizikingiausių kosminių skrydžių dalių, yra išimtinai profesionalių astronautų sritis nuo tada, kai 1965 metais tai atliko buvusi Sovietų Sąjunga, o po jos sekė JAV.

Šiandien tai reguliariai atliekama Tarptautinėje kosminėje stotyje (TKS).

J. Isaacmanas kartu su pora „SpaceX“ inžinierių ir buvusiu karinių oro pajėgų pilotu prieš aušrą pakilo į orbitą „SpaceX“ raketa „Falcon 9“ iš Floridos. Išėjimas į atvirą kosmosą numatytas vėlai trečiadienį arba ketvirtadienį, įpusėjus penkių dienų skrydžiui.

Misijos „Polaris Dawn“ įgula taip pat siekia nuskristi giliau į kosmosą nei bet kuri kita pilotuojama misija per daugiau nei pusę amžiaus ir pasiekti didžiausią 1,4 tūkst. km aukštį.

Misija buvo kelis kartus atidėta – iš pradžių dėl techninių problemų, o vėliau dėl oro sąlygų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

va va

va va  portretas
Lietuvos Kubilius Europarlamente gaus komisaro kosmosui portvelį /čia rimtai-galit paguglint../ tai portalas po pusmečio turės daug daugiau rašyt tokiu str. kap šitas:D)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių