Maisto revoliucija jau vyksta. Taip teigia Kalifornijos startuoliai. Vis daugiau įmonių neria į veiklą mėsą auginti mėgintuvėlyje.
Pasak verslininkų, net mėsėdžius kartais persekioja kaltės jausmas, kad dėl kepsnio buvo paskerstas galvijas. Tad kas atsisakytų mėsos, kurios gamybai neteko nudobti nė vieno galvijo? Maistas auginamas iš jų ląstelių.
Silicio slėnyje Kalifornijoje įsikūrę mokslininkai dar prieš kelerius metus atrado dirbtinius pakaitalus ir mėsai, ir žuviai. Jie viliasi, kad dirbtinis maistas padės išmaitinti alkstantį pasaulį, kurio apetitas nuolat auga. Padės ir apsaugoti gamtą: didėjant mėgintuvėlyje užaugintų produktų paklausai, vandenynuose plaukios daugiau žuvų, o miškuose nenyks žvėrių.
Tiesa, naujos kartos laboratorijų ūkininkus vis dar stabdo ir vartotojų, ir maisto kokybės reguliuotojų skepsis bei didžiulės išlaidos.
Prognozuojama, kad iki 2040 m. iš ląstelių užauginta mėsa puikuosis jau kas trečioje lėkštėje.
Naujausi komentarai