Kaip skiriasi „Windows 8.1“ ir „Windows 10“ sparta?

  • Teksto dydis:

Pasirodžius "Windows 10" versijai „Build 10240“, apžvalgininkams atsirado galimybė pratestuoti „beveik galutinę“ operacinės sistemos versiją.

Specialistai nusprendė patikrinti, ar didžiausias spartos prieaugis bus žaidimuose, kurie palaiko "DirectX 12", o visose kitose srityse bus galima stebėti paritetą, lyginant su "Windows 8.1".

Testavimui pasirinktas nešiojamas kompiuteris HP Spectre x360 su procesoriumi Intel Core i5-5200U, 8 GB operatyvios atminties, 128 GB SSD.

Teste „PCMark 8 Creative Conventional“, kuris simuliuoja darbą su naršykle, nuotraukų ir video redagavimu, grupiniu pokalbiu per VoIP programas ir t.t., "Windows 10" pranašumas labai minimalus.

Maždaug toks pats atotrūkis stebimas testuose WinRar, CineBench, Valve Particle Test, 7Zip, Passmark ir 3DMark. Žaidimuose be DirectX 12 palaikymo skirtumas taip pat mažas, nors ir aiškesnis. Buvo naudota sistema su Intel Core i7-4770K, 16 GB RAM, GeForce GTX 980.

Testuose nebuvo matuojamas baterijos darbo laikas, failų sistema ir kiti niuansai. Taigi šiuo metu galima daryti išvadą, kad abi sistemos yra gana produktyvios, o akivaizdaus "Windows 10" pranašumo prieš "Windows 8.1" nebuvimas nėra minusas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
Įdomiai čia, testams naudoja laktopus ir PC. Maždaug Xperia z1 lyginu su Lumia 535

.

. portretas
o ko nieko apie tai kokių įrenginių nepalaiko ? ir kuriuos reiks išmesti į šiūkledėžę
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių