Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno informacinių technologijų mokyklos atstovui – prestižinio „EuroSkills“ bronza!

2023-09-13 04:30
DMN inf.

Kauno informacinių technologijų mokyklos (KITM) atstovai iš didžiausio Europoje meistriškumo konkurso „EuroSkills“ grįžo su apdovanojimais. Neįtikėtinai aukštą trečią vietą iškovojo žiniatinklio programuotojasTitas Petrauskas.

Titas Petrauskas. Titas Petrauskas.

Meistriškumo konkursas

„Noriu pasveikinti su neeiliniu daug darbo pareikalavusiu pasiekimu“, – per T. Petrausko ir jo mokytojo, „EuroSkills“ eksperto Martyno Kašelionio pagerbimo šventę sakė KITM direktorius Juozapas Dambrauskas.

Tai istorinė pergalė, pirmasis lietuvių iškovotas medalis IT srityje šiame prestižiniame konkurse.

„EuroSkills“ – didžiausias Europoje organizuojamas profesinio meistriškumo konkursas. Jis organizuojamas kas dvejus metus. Šiųmetis konkursas vyko aštuntą kartą.

Rungtis gali jaunuoliai iki 25 metų. Kartą dalyvavę daugiau  konkurse rungtis nebegali.

Dirbtinio intelekto tema

KITM absolventas T. Petrauskas, mokykloje likęs dirbti programavimo mokytoju, į konkursą vyko dalyvauti WEB development kategorijoje.

Titas Petrauskas. Partnerio nuotr.

„Vykau nusiteikęs rimtai pasivaržyti ir parodyti, ką galiu“, – kalbėjo T. Petrauskas, puikiai įveikęs visas šešias užduotis. Penkios buvo individualios, paskutinė – grupinė. Vaikinas pridūrė, kad jis gyvena programavimu: „Laisvalaikis – programavimas, darbas – programavimas, visos mintys – programavimas.“

Prizininkui padėjęs ruoštis konkursui, į jį lydėjęs ir ten teisėjavęs KITM programavimo mokytojas M. Kašelionis

„EuroSkills“ ekspertu kartu su kai kurių kitų šalių atstovais vertinti dalyvių atliktų užduočių buvo pakviestas jau antrą kartą.

„Programavimo srityje atstovą į konkursą Lietuva siuntė tik antrą kartą, ir iš antro karto – medalis. Titas susitvarkė su emocijomis, tinkamu laiku priėmė teisingus sprendimus“, – džiaugėsi M. Kašelionis. Šiais metais visas programuotojams pateiktas užduotis jungė dirbtinio intelekto tema.

Programavimo srityje atstovą į konkursą Lietuva siuntė tik antrą kartą, ir iš antro karto – medalis.

 

T. Petrausko tikslas buvo patekti į penketuką, tad lūkesčiai išpildyti su kaupu. „Tai labai aukšto lygio renginys. Konkursas leidžia susipažinti su tos pačios srities jaunaisiais talentais iš skirtingų Europos šalių, palyginti savo jėgas, sugebėjimus, reakciją, meistriškumą“, – pasakojo ekspertas.

Mokyklai ir pedagogams konkurso rezultatai leidžia pasitikrinti, ar dirbant su mokiniais einama tinkama linkme. Šis medalis dar kartą įrodė, kad Lietuva yra programuotojų šalis. „Norime, galime ir sugebame“, – konstatavo M. Kašelionis.

Anot jo, stiprioji mokslo KITM pusė – kad mokykla daug dėmesio skiria praktiniam aspektui: profesinėms žinioms ir įgūdžiams, darbui komandose, bendradarbiavimui su verslu, efektyviai reaguojama, ko šiuo metu reikia įmonėms.

Penkias dienas

Konkursas vyko rugsėjo 5–9 d. Gdanske, Lenkijoje. Rungėsi 32 šalių atstovai.

Iš viso – apie 600 jaunuolių skirtingose 43 kategorijose, suskirstytose pagal atskirus įgūdžius ir profesijas. Konkurso metu galima artimiau susipažinti su įvairiais įgūdžiais ir patiems išbandyti įvairius dalykus. Iš Lenkijos ir iš užsienio sulaukta apie 100 tūkst. lankytojų.

Lietuvos komandą sudarė dešimties įvairių profesijų atstovai: staliai, floristai, siuvėjai, programuotojai, mechatronikai, suvirintojai, automobilių technologijų, grožio terapijos specialistai, kirpėjai, virėjai.

Šiemet konkurse puikiai pasirodė automechanikas, Vilniaus automechanikos ir verslo mokyklos atstovas Mykolas Laurinavičius, iškovojęs aukso medalį. Meistriškumo medalį pelnė suvirintojas Dalius Jutelis.

Pastarąjį kartą lietuviai iš konkurso „EuroSkills“ medalius parsivežė 2010 m. Tuomet iškovotas sidabras automechanikų rungtyje.

„EuroSkills“ konkursus organizuoja „WorldSkills Europe“ – pasaulinio judėjimo „World-Skills“ dalis. Šie konkursai skirti profesiniams įgūdžiams tobulinti.

Organizacija dėmesį skiria jaunimui, pedagogams, bendradarbiauja su vyriausybėmis ir pramonės atstovais, prisideda prie šiandienos poreikius atitinkančių kvalifikuotų darbuotojų, reikalingų sparčiai besikeičiančiam technologijų ir verslo pasauliui, rengimo.

Straipsnis užsakytas

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų