Kibernetinė ataka apribojo interneto prieigą tūkstančiams vartotojų Europoje

Tūkstančiai interneto vartotojų penktadienį liko be prieigos prie interneto, šaltiniai teigia, jog tai tikriausiai susiję su Rusijos kibernetine ataka, įvykdyta invazijos į Ukrainą pradžioje.

Anot „Orange“, beveik 9 tūkst. palydovinės interneto paslaugos, teikiamos „Nordnet“ Prancūzijoje, prenumeratorių liko be interneto po „kibernetinio įvykio“ vasario 24 dieną pas JAV palydovinio operatorių „Viasat“.

„Nordnet“ yra „Viasat“ klientė.

„Eutelsat“, motininė interneto paslaugas teikiančios „bigblu“ kompanija, taip pat penktadienį patvirtino AFP, jog maždaug trečdalis iš 40 tūkst. klientų Vokietijoje, Prancūzijoje, Vengrijoje, Graikijoje, Italijoje ir Lenkijoje buvo paveikti „Viasat“ paslaugų nutrūkimo.

Jungtinėse Valstijose „Viasat“ trečiadienį nurodė, jog „kibernetinis įvykis“ sukėlė „dalinį ginklo sutrikimą“ klientams Ukrainoje ir kitur Europoje.

Daugiau detalių JAV įmonė nepateikė, tik nurodė, jog teisėsaugos pareigūnams pranešta apie incidentą, su jais bendradarbiaujama atliekant tyrimus.

Ekspertai baiminasi, kad Rusijos pradėtas karas Ukrainoje gali sukelti kibernetinių atakų protrūkį, turėsiantį didžiulių pasekmių ne tik Ukrainos ir Rusijos visuomenėms, bet ir žmonėms kitur pasaulyje dėl vadinamojo „išsiliejimo efekto“.

Tačiau iki šiol buvo išvengta blogiausio scenarijaus, nes pastebėtų išpuolių poveikis ir geografinė apimtis yra riboti.

Kibernetinio saugumo įmonės pastebėjo atakas Ukrainoje, per kurias buvo įdiegtas naujas duomenis naikinantis virusas, kurio tikrasis poveikis kol kas nežinomas.

Rusijoje valdžios institucijų puslapiai tapo neprieinami iš užsienio. Taip siekiama juos apsaugoti nuo vadinamųjų paskirstytų paslaugos trikdymo atakų (DDoS).

 


Šiame straipsnyje: kibernetinė atakainternetaskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių