Pereiti į pagrindinį turinį

Lenkai 3D spausdintuvu pagamino išmaniuosius akinius akliesiems

2016-05-16 14:31
LRT

Lenkijos ne pelno siekianti organizacija tikisi padėti akliesiems dovanodami, kaip jie patys sako, pirmuosius pasaulyje nemokamus išmaniuosius akinius.

Imonės nuotr.

„Parsee“ sukūrė su baterijomis veikiančių akinių prototipą, kurį sudaro 3D spausdintuvu pagamintas rėmelis, kamera ir ausinė.

Paspaudus mygtuką, esantį ant rėmo, vartotojas padaro objekto, esančio priešais jį, nuotrauką, o kamera išsiunčia vaizdą į mobiliojo telefono programėlę. Ji identifikuoja formas, spalvas, tekstą, taip pat veidus ir išsiunčia vaizdo detales garsiniu pranešimu vartotojui į ausinę, rašo reuters.com.

„Įrenginys padės akliesiems ir sutrikusio regėjimo žmonėms lengviau atlikti kasdienius darbus – skaityti laikraščius, gerti sultis“, – dėstė „Parsee“ projekto vadybininkas Bartoszas Trzcinskis.

Šeimos projektas „Parsee“, skirtas padėti akliesiems, sutelktinio finansavimo platformoje siekia surinkti 25 tūkst. dolerių.

Dabartinė vienos poros akinių kaina – 300 dolerių, bet projekto sumanytojai tikisi kainą sumažinti. Ištobulinę produktą kūrėjai tikisi išmaniuosius akinius akliesiems dalyti nemokamai.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų