Lietuvos moksleiviai bus mokomi skaitmeninio etiketo

Kompanija „Samsung“ atliko Lietuvos moksleivių apklausą, kuri parodė, kad net 74 proc. tyrime dalyvavusių 14-18 m. jaunuolių yra nors kartą patyrę nepatogių situacijų bendraujant internete. Atsižvelgiant į tai, šiuos mokslo metus bendrovė pradeda su specialiai 9-12 klasių moksleiviams sukurta skaitmeninių įgūdžių lavinimo programa „Skaitmeninis moksleivio IQ“.

„Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad šių dienų jaunimas yra įvaldęs technologijas ir puikiai jaučiasi virtualiame pasaulyje. Vis dėlto, kai technologijos ir darbo rinka vystosi itin sparčiai, yra labai svarbu neatsilikti nuo kintančios aplinkos ir mokėti ne tik pramogauti, bet ir paversti technologijas naudingu įrankiu kasdienėms užduotims bei tobulėjimui, išvengiant negatyvių aspektų, tokių kaip, pavyzdžiui, autorių teisių pažeidimai ar patyčios internete. Todėl kviečiame moksleivius pasinerti į specialiai jiems sukurtą mokyklą internete, kur kiekvienas ras daugybę šiai temai aktualių pamokų“, – sakė projekto „Skaitmeninis moksleivio IQ“ programos vadovė Eglė Tamelytė.

Pasak programos vadovės, šiandien visas mūsų gyvenimas yra internete ir išmaniuosiuose įrenginiuose, todėl tokia interneto svetainė, kur moksleiviai informaciją apie skaitmeninį raštingumą ras vienoje vietoje, yra tikrai reikalinga.

„Temos yra labai įvairios. Tai ir duomenų saugumas, privatumas internete, autorinės teisės, patarimų čia ras ir tie, kurie nori pradėti programuoti ar išmokti fotografuoti, rašyti tinklaraštį. Technologijų ekspertai ir švietimo specialistai pasidalino patarimais, kaip išmokti mąstyti kūrybiškai, apsaugoti savo duomenis, kodėl yra svarbus kritinis mąstymas, kokias teises ir atsakomybes šiandien mes visi turime skaitmeninėje erdvėje. Interneto svetainėje moksleiviai taip pat ras interviu su žurnalistais, komunikacijos specialistais ir nuomonės formuotojais“, – sakė programos vadovė.

Vilniaus S. Daukanto gimnazijoje vykusiame projekto atidarymo renginyje su moksleiviais savo istorijomis ir patarimais dalinosi renginių bei laidų vedėjas Rolandas Mackevičius, kelių tūkstančių egzempliorių tiražu savo žurnalą išleidęs ir sparčiai socialiniuose tinkluose populiarėjantis 17-metis Edvinas Vitas bei technologijų saugumo ekspertas Marius Pareščius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gairės

Gairės portretas
Oho! Ir tik 15 metų per vėlai!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių