Mokslininkai planuoja atkurti prieš 85-erius metus išnykusią Tasmanijos tigro rūšį

  • Teksto dydis:

Australijos mokslininkai renka ir vertina Tasmanijos tigro genomą, tikėdamiesi panaudoti DNR redagavimo technologiją, sukurtą „Collosal Biosciences“, kurios pagalba surinktus duomenis paverstų gyva rūšimi. Mokslininkų komanda teigia, kad per ateinančius dešimt metų jai gali pavykti atkurti gyvą būtybę, artimą Tasmanijos tigrui.

Tilacinas (dar žinomas kaip Tasmanijos tigras) yra mėsėdis gyvūnas, kuris išnyko prieš 85-erius metus. Tačiau mokslininkai mano, kad per ateinančius 10 metų gyvūnas vėl galėtų klajoti dykumoje. Prie šio projekto dirba Melburno universiteto ir amerikiečių mokslininkai.

Dalase įsikūrusi genetikos kompanija antradienį paskelbė bandanti atkurti Tasmanijos tigrą, kad pagerintų biologinę įvairovę ir klimatą.

Remiantis oficialia bendrovės svetaine, DNR, surinkta iš seniai mirusių tilacinų, bus naudojama gyvūnui atkurti.

„Tasmanijos tigro išnykimas turėjo pražūtingą poveikį mūsų ekosistemai, ir mes džiaugiamės galėdami palaikyti revoliucijos išsaugojimo pastangas, kurias deda daktaras Paskas ir visa „Colossal“ komanda“, – pranešime spaudai sakė aktorius Chrisas Hemsworthas, kuris kartu su broliu Luku prisideda prie šio projekto įgyvendinimo.

Tasmanijos tigras yra plėšrūnas dryžuota nugara ir katės bruožais. Paskutinį kartą gyvūnas laukinėje gamtoje buvo pastebėtas 1930 m. Manoma, kad jis išnyko dėl žmogaus veiklos, taip pat dėl kitų veiksnių, tokių kaip ligos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O kam tie plėšrūnai reikalingi.Manau niekam neįdomus jie.Yra rimtesnių dalykų gyvenime.

Antanas

Antanas portretas
Gal gi ši technologija leis ir mamutą prikelti? Juk jo tai autentiški genai ir net chromosomų nuolaužos turimos.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių